Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

13 personer er anholdt efter aktion i Pusherstreet

Der blev kastet med sten og flasker mod politiet under en aktion på Christiania tirsdag. Flere er anholdt.

Det var en rutinemæssig aktion mod den organiserede hashhandel på Christiania, som endte med, at en gruppe på 20 mørkklædte og maskerede personer overfaldt en gruppe betjente med sten- og flaskekast.
Det var en rutinemæssig aktion mod den organiserede hashhandel på Christiania, som endte med, at en gruppe på 20 mørkklædte og maskerede personer overfaldt en gruppe betjente med sten- og flaskekast.

Ti kilo hash. Fem kilo skunk. 3400 joints. Adskillige cannabisprodukter. Dopingmidler. Fire knive. Tre peberspray. Og 80.000 kroner fra hashsalg.

Det er nogle af de genstande, som politiet har beslaglagt i en aktion i Pusherstreet på Christiania tirsdag, hvor 13 personer blev anholdt.

Det oplyser Københavns Politi.

Syv personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten onsdag, mens de andre seks personer vil blive løsladt. Det fortæller Lars-Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

»De personer, som skal fremstilles, er sigtet for salg af hash. Alle de anholdte er mistænkt for at være pushere eller for at have en tæt forbindelse til hashhandlen på Pusherstreet«, siger Lars-Ole Karlsen.

Det er fortsat uklart, hvornår de syv formodede hashhandlere vil blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser vicepolitiinspektøren.

Da politiet gik ind på Christiania ved 15-tiden tirsdag eftermiddag, var det en rutinemæssig aktion mod den organiserede hashhandel.

Men politiet blev mødt af en gruppe på 20 mørkklædte og maskerede personer, som overfaldt en gruppe betjente med sten- og flaskekast.

»Der var rigtigt dårlig stemning på Christiania i går.«

»Vi er bekymrede over deres meget store voldsparathed og deres organiserede overfald«, siger vicepolitiinspektøren og uddyber:

»Vi forsøger jo at lave vores indsatser afpasset efter den modstand, vi risikerer at møde. Klokken var 15, da vi gik ind, så vi vidste godt, at der ville være mange hashhandlere på arbejde.«

To betjente blev ramt på hjelmene af kasteskyts. De tog begge en tur på skadestuen for at blive undersøgt, men er ikke kommet alvorligt til skade.

Aktionen tog omkring 15 minutter, fra politiet gik ind på Christiania, til de igen var ude.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.