Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

13 forskelle på mænds og kvinders sundhed

Flere kvinder end mænd har dårligt mentalt helbred. Mænd ryger og drikker til gengæld mere. Her kan du se et udpluk af kønsforskelle på sundhedsområdet.

Ingen anden dag end i dag - 8. marts og dermed kvindernes internationale kampdag - er vel mere relevant til at konstatere det:

Der er betydelige forskelle på kvinder og mænd, når det handler om deres sundhedstilstand.

En omfattende rapport med titlen »Danskernes Sundhed«, der bygger på en spørgeskemaundersøgelse, som blandt andet Sundhedsstyrelsen står bag, kaster lys over situationen.

Overordnet set viser undersøgelsen, som 183.000 personer i Danmark på 16 år eller derover har deltaget i, at cirka otte ud af ti personer har et godt, vældig godt eller fremragende helbred. Tallene dækker 2017.

Men færre kvinder oplever deres helbred helt så godt sammenlignet med mændene. Flere kvinder føler sig stressede eller nervøse, og flere oplever et decideret dårligt mentalt helbred.

Kigger vi på de positive ting for kvinderne, er de sociale relationer bedre end hos mændene. Færre kvinder har sjældent eller aldrig kontakt til deres familie, og samme mønster gør sig gældende med venner.

Færre kvinder end mænd har et problematisk alkoholforbrug, og færre kvinder ryger eller er overvægtige. Kvinderne er desuden bedre til at undgå stillesiddende arbejde og at nå målsætningen om 600 gram frugt og grøntsager om dagen.

Se kønsforskellene i tal i grafikken nedenfor.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.