Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

12,5 millioner kroner indsamlet til flygtninge

Pengene fra Dansk Flygtningehjælps indsamling går blandt andet til at hjælpe syriske flygtninge i Libanon på flugt fra et borgerkrigshærget hjemland.

13.500 danskere samlede søndag 12,5 millioner kroner ind til flygtninge i verdens brændpunkter.

Dansk Flygtningehjælp melder om stor interesse for at støtte indsamlingen, der i år fik en halv million kroner mere i indsamlingsbøsserne end sidste år.

- En stor tak til de danskere, der har gjort en ekstra indsats i dag som koordinatorer og indsamlere. Og en tak til de mange, der har lagt penge i indsamlingsbøsserne, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, der for tiden er i Libanon.

Libanon er netop et af de lande, hvor Dansk Flygtningehjælp i øjeblikket yder akut hjælp til syriske flygtninge.

- Det er en eskalerende konflikt. Det betyder, at vi fleksibelt skal være i stand til at hjælpe flere hver eneste dag. Det kan vi blandt andet på grund af de penge, danskerne har lagt i indsamlingsbøsserne, siger Andreas Kamm, der søndag havde følgeskab af udenrigsminister Villy Søvndal (SF), som fik set, hvordan Dansk Flygtningehjælp arbejder i Libanon.

- Det er svært ikke at blive påvirket af de historier, flygtningene fortæller om krig, flugt og de vanskelige kår, de lever under nu - og det helt almindelige liv, de havde før, men nu har mistet. De har akut brug for hjælp, og det glæder mig, at danskerne støtter den livsnødvendige indsats, siger Andreas Kamm.

Pengene fra søndagens indsamling vil gå til Dansk Flygtningehjælps humanitære indsats i 34 af verdens brændpunkter, for eksempel Sydsudan, Afghanistan, Somalia, Libanon og Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.