Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

12 års fængsel for narkosalg og våbenbesiddelse

Landsretten stadfæster dom for indsmugling og videresalg af mere end et ton hash.

En 49-årig mand har torsdag fået stadfæstet den dom på 12 års fængsel, som han for godt et år siden fik for omfattende narko- og våbenkriminalitet. Det afgjorde Østre Landsret, efter Retten i Roskildes afgørelse var blevet anket med påstand om frifindelse.

Manden blev dømt »for sin centrale, aktive og ledende rolle i omfattende indsmuglinger og videresalg af en betydelig mængde hash«. Det drejer sig således om cirka 1,1 ton hash til en værdi af omkring 2,2 millioner euro.

Den dømte, der har kontakter i rockermiljøet, blev desuden dømt for besiddelse af en meget stor mængde »særdeles farlige våben«, herunder en maskinpistol med ammunition. En række af våbnene lå skarpladte og umiddelbart tilgængelige på hans bopæl, fremgår det af en pressemeddelelse fra Østre Landsret.

Han har desuden fået konfiskeret skydevåben, hash og anabolske steroider, knap 300.000 danske kroner og 125.000 svenske kroner, fem ure af mærkerne Rolex, Omega og Breitling, to motorcykler af mærkerne Yamaha og Harley Davidson og 37 mobiltelefoner.

Endelig blev han også dømt for trusler og frihedsberøvelse af »betydelig grovhed«, der blev begået med hjælp fra rockermiljøet og for en »nøje tilrettelagt« unddragelse af registreringsafgift over fire et halvt år for knap 2,4 millioner kroner. For dette blev han således pålagt en tillægsbøde på 1,195 millioner kroner.

En anden tiltalt, en 61-årig hollandsk mand, fik syv års fængsel for sin »centrale, aktive og ledende rolle i de omfattende indsmuglinger af hash« og blev udvist for bestandig. Det var også en stadfæstelse af byrettens dom.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.