Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

112 års fængsel til rockere

Selv om det samlede antal års fængsel i Danmarks største rockersag er blevet nedsat i forhold til byrettens domme, mener en af forsvarerne, at landsretten har været hård i sin strafudmåling.

Medlemmer af rocker-gruperingen Hells Angels foran Østre Landsret tirsdag den 20 . november.
Medlemmer af rocker-gruperingen Hells Angels foran Østre Landsret tirsdag den 20 . november.

111 år og 11 måneders fængsel lyder Østre Landsrets dom over de 14 skyldige personer i Danmarks største rockersag. Det kom frem ved strafudmålingen i landsretten tirsdag.

Det er blandt andet seks drabsforsøg, der har givet de mange år bag tremmer til Hells Angels-rockere og støtter fra gruppen AK81, og den højeste dom lyder på 15,3 år. Straffe, der ifølge forsvarer Mette Stage er hårde.

- Jeg synes virkelig, at landsretten har strammet skruen, hvad angår strafniveauet for de tiltalte, der er blevet dømt for drabsforsøg. De har fået omkring 10 år isoleret set for et drabsforsøg, og det er en meget hård straf, siger hun.

Det samlede antal år i fængsel er blevet væsentligt nedsat i forhold til dommene i Københavns Byret, som lød på i alt 135 års fængsel. Det skyldes blandt andet, at to af de oprindeligt 16 tiltalte er frifundet, mens eksrockeren Brian Sandberg er frifundet for det drabsforsøg, som byretten dømte ham for.

Alligevel er anklager Trine Outzing Sorgenfri fint tilfreds, fordi de forhold, hvor rockerne er dømt skyldige, i de fleste tilfælde har trukket højere straffe i landsretten, end de gjorde i byretten.

- Nogle af de tiltalte er i byretten dømt for et drabsforsøg og har fået henholdsvis 7 og 8 år. Der har man så i landsretten ment, at det skulle koste henholdsvis 8 år og 11 år. Og baggrunden for den skærpelse skyldes bandebestemmelsen, hvor der står, at straffen kan fordobles, siger hun.

Brian Sandberg, der i august forlod Hells Angels, blev kun kendt skyldig for vold, og derfor slap han med en dom på 2,4 års fængsel. Den har han allerede afsonet i varetægt, så han er på fri fod igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.