Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

11 bandefolk fængslet for grov vold og vidnetrusler

I to grundlovsforhør er folk fra Loyal to Familia blevet varetægtsfængslet. Politiet venter flere anholdelser.

11 personer med tilknytning til banden Loyal to Familia er blevet varetægtsfængslet for grov vold og vidnetrusler.  Arkivfoto. Free/Colourbox
11 personer med tilknytning til banden Loyal to Familia er blevet varetægtsfængslet for grov vold og vidnetrusler. Arkivfoto. Free/Colourbox

11 personer med relation til bandegrupperingen Loyal to Familia er fredag blevet varetægtsfængslet i to forskellige grundlovsforhør.

Ved Retten i Helsingør blev syv bandemedlemmer fremstillet for grov vold og varetægtsfængslet i fire uger.

De øvrige fire blev fremstillet i Retten i Hillerød. De er sigtet for at have truet vidner og blev fængslet i 13 dage.

De 11 personer blev torsdag anholdt af Nordsjællands Politi. Og efterforskningslederen, politiinspektør Morten Kaare Pedersen, forventer flere anholdelser rundt om hjørnet.

- Vi forventer flere anholdelser i sagen. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvor mange vi mangler, men jeg kan roligt sige, at vi forventer flere, siger han.

Af samme grund blev fredagens grundlovsforhør holdt for lukkede døre.

- Vi vil gerne sætte massivt ind, fordi der er en fuldstændig uacceptabel opførsel i miljøet, hvor flere bandemedlemmer i forening gennemfører voldelige overfald, og hvor der fremsættes trusler mod vidner, sagde Morten Kaare Pedersen i forbindelse med anholdelserne torsdag.

Desuden har politiet i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagninger på ti adresser i Helsingør, Fredensborg, Hillerød og København.

Aktionen er gennemført i samarbejde med Task Force Øst, der er politiets særlige bandeenhed. De anholdte er mellem 20 og 34 år.

Torsdagens aktion er et vigtigt skridt i arbejdet mod banderne, mener Morten Kaare Pedersen, fordi anholdelserne også sender et meget klart signal til de kriminelle.

- Vi har været aldeles opmærksomme på miljøet i en længere periode, og senest har vi set en konflikt mellem flere grupper. Derfor er vi godt tilfredse med, at vi i dag har anholdt flere personer fra bandemiljøet, sagde han torsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.