Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

100 små aarhusianere evakueret efter bombefund

Børnene i to integrerede institutioner i Lystrup måtte fredag på en uforudset ekskursion, da deres daginstitutioner blev evakueret efter fundet af en ueksploderet krysantemumbombe.

Østjyllands Politi turde ikke tage nogen chancer, da de kort før middag fredag modtog et alarmopkald fra en nervøs parcelhusejer i Lystrup ved Aarhus.

»Han havde torsdag aften konstateret, at der var et hul i hans tag. Idet en tømrer så fredag formiddag kom ud for at lave det, opdagede man, at der lå en ueksploderet bombelignende genstand i rockwoolen,« siger politikommissær Mogens Brøndum til BT.

Genstanden, der viste sig at være en krysantemumbombe, målte 18 centimeter i diameter, og derfor besluttede politiet sig for at evakuere nærområdet.

»De får taget et billede af genstanden, som vi så sendte videre til EOD (Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, red.), der vurderede, at der var tale om en luftbombe, som skydes op gennem et rør, og som kan kan være farlig. Vi besluttede os derfor for at sætte gang i en evakuering i området,« oplyser Mogens Brøndum til BT.

Evakueringen omfattede de to daginstitutioner Hasselhaven og Blomsterhaven, som ligger nogle hundrede meter fra parcelhuset. De omkring 100 børn blev sammen med de ansatte kørt i busser til Lystruphallen, mens man ventede på EOD.

Klokken14.10 havde forsvarets bombeeksperter uskadeliggjort krysantemumbomben, og omkring klokken 15 kunne både børn og pædagoger vende tilbage til institutionerne, oplyser Hasselhaven på sin hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.