Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

10.000 andelshavere fanget i tung gæld

Det er ikke kun indehavere af en ejerbolig, der skylder mere væk for deres boliger, end de er værd.

Tusindvis af andelsboligejeren risikerer at blive stavnsbundet til deres bolig i årevis, fordi gælden overstiger værdien på deres bolig.

En ny analyse viser ifølge Politiken, at tendensen fra ejerboligmarkedet også er slået igennem på andelsmarkedet.

Læs også: Se økonomien i de 100 største andelsforeninger (990 kr.).

Den uafhængige finansielle rådgiver Andelsbasen.dk har set på 82.500 andelsboligers økonomi og kan konkludere, at 10.000 andelsboligejere bor i andelsforeninger, hvor gælden overstiger værdierne.

- Medierne har først og fremmest haft fokus på gældsproblemerne på ejerboligmarkedet. Men faktum er, at mange andelsbolighavere befinder sig i en lige så problematisk situation, hvor gælden i deres andelsforeninger overstiger værdierne, siger Tejs Volfsberg Carstensen fra Andelsbasen.dk til Politiken.

Men Andelsbasen.dk har ikke taget højde for, at andelsboligejerne kan have optaget lån for at betale for indskuddet i boligen.

- Med al sandsynlighed er der tale om en betydelig gruppe andelshavere, der ikke alene bor i en forgældet andelsforening, men desuden også skal slås med store personlige lån, siger Tejs Volfsberg Carstensen.

Gælden kan betyde, at andelshaverne får svært ved at rykke teltpælene op, da de risikerer at slæbe gælden med videre, hvis den er større end det beløb, som de kan få for deres boliger.

- Det kan blive dyrt, hvis din bank overhovedet vil acceptere det. Udfordringen ligger altså i, at du kan have svært ved at flytte og i princippet bliver stavnsbundet til din andelsbolig, siger Tejs Volfsberg Carstensen.

Læs også: Skal du købe andel? Køb her økonomisk status på andelsforeningen - du ser den med det samme

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.