Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

1 mia. til lærerne imponerer ikke skoleledernes formand

Regeringens forslag om, at skolelærerne kan skal undervise i deres linjefag, høster ros fra skoleledernes formand, som dog tvivler på, at en milliard kroner er nok.

En milliard kroner til at efteruddanne skolelærerne er ikke prangende. Det mener formand for skolelederne, Anders Balle, om regeringens udspil til skolereformen.

- En milliard over sådan en årrække er ikke imponerende. Det er 110 millioner om året. Det vil selvfølgelig hjælpe pænt, men det er jo et stort antal lærere, vi snakker om, som får brug for efteruddannelse, og derfor vil 110 millioner om året blive brugt op meget hurtigt, siger han.

I regeringens udspil skal landets skolelærere fremover kun undervise i de fag, de er uddannet inden for. Det betyder efteruddannelse for et stort antal lærere, som regeringen altså har afsat én milliard kroner til.

Anders Balle håber på, at der på sigt vil være mulighed for et større beløb til linjefagsuddannelse af lærerne.

- Jeg kunne godt have ønsket mig nogle flere penge til det her, og derfor må vi så se, om vi over årene kan få nogle flere penge på bordet. Men signalet om veluddannede lærere og ekspertise i fagene, bakker jeg meget omkring, siger han.

Han understreger dog, at det er vigtigt, at der stadig er mulighed for samarbejde mellem lærerne.

- Kravene om linjefagsuddannelse må ikke ødelægge lærersamarbejdet. Lærerne skal også understøtte hinanden inde i fagene, siger han.

Regeringen forventes at fremlægge hele sit udspil til en reform af folkeskolen tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.