Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Pop

Uhuh, ahah, åhåh

Fallulahs andet album gemmer på gode sange, men er for ensartet i sit udtryk.

Egentlig hedder hun Maria Christina Apetri og kommer fra Tårnby på Amager. Men da hun for tre år siden debuterede som Fallulah, var hun noget sværere at placere. Her var tramp og vitale klap foldet ind i popsange, som var farvet af Balkan – hvor hendes far i øvrigt stammer fra.

»The Black Cat Neighbourhood« blev en bemærkelsesværdigt stor succes; godt hjulpet på vej af P3. Og da singlen »Out Of It« siden blev en fast del af TV-serien »Lykke«, ja, så var Fallulah et hit. Med integriteten i behold, vel at mærke.

Nu er hun så tilbage med albummet »Escapism«, der tager sin titel fra en tekst, hvor hun synger »Escapism is just another prison/and I’m always looking for a place to hide«, mens et horn lægger sig ved siden af intense trommer.

Forud for »Escapism« ligger tre af udspillets bedste sange. Først »Deserted Homes«, som slynger sig langsomt, let ildevarslende og indimellem løfter sig i smukke omkvæd. En ualmindelig stærk åbner, som følges op af »Mares«, hvor en guitar gentager et blueset riff, mens et popsensibelt tangenttema lyser op mellem trommerne. Endelig er »Dried-out Cities« en veloplagt popsang, der lyder som en ny, storhittende »Out Of It«.

Det begynder at ligne uopfindsomhed

Men i selskab med albummets 13 numre melder monotonien og skabelonpræget sig også. For mange af sangene lyder simpelthen for ens og benytter de samme greb: Trommer og percussion og Fallulah som synger sig gennem versene for så at gå over til »uhuh«, »ahah« eller »åhhåh«. Og selvfølgelig kan signaturer være velgørende, men er de ikke bundet op på rigtig gode melodier – som det er tilfældet i de tre første numre – så begynder det i stedet at ligne manérer eller uopfindsomhed.

En glædelig afvigelse er dog »Dragon«, der sætter tempoet op, er skarpt, viltert, intenst og slægter svenske Jenny Wilson på. Uden at tabe sig selv. Gid der havde været flere af den slags sving på »Escapism«, der nok viser Fallulahs musikalske begavelse, men ikke forløser den fuldt ud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.