Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Pop

Tiden er løbet fra Robbie

Robbie Williams går målrettet efter at generobre poptronen med sit niende album, der dog peger mere tilbage end frem.

Robbie Williams vinker til sine fans ved ankomsten til et PR-arrangement i den italienske by Milano for to uger siden. Williams’ nye album »Take the Crown« udkommer i dag, og på lørdag synger han i TV 2s musikprogram »Voice«.
Robbie Williams vinker til sine fans ved ankomsten til et PR-arrangement i den italienske by Milano for to uger siden. Williams’ nye album »Take the Crown« udkommer i dag, og på lørdag synger han i TV 2s musikprogram »Voice«.

»Take The Crown«. Albumtitlen siger ligesom det hele. Robbie Williams er på sit niende soloalbum hamrende opsat på at genvinde fordums storhed. På at finde tilbage til dengang, hvor sange som »Rock DJ«, »Angels« og (indsæt selv tilfældig Robbie-single fra start-00erne) ryddede hitlisterne og rungede på stadioner over det meste af verden.

Ambitionen er ikke ny. 2009s »Reality Killed The Video Star« havde lignende aspirationer, efter at rodebutikken »Rudebox« i 2006 gav flaben hans første kommercielle hak i tuden. På trods af pæne hit lykkedes projektet ikke helt, og Robbie tog endnu en tur i manegen med genopståede »Take That«, der ganske som ventet blev et stort tilløbsstykke. Så kunne den opmærksomhedshungrende brite igen sove godt om natten.

Veloplagt og bedaget

Lyden er hele vejen rundt pleasende poprock helt i Robbies ånd. I den forstand kunne albummet med et par enkelt undtagelser sagtens være udgivet for ti år siden. Herfra set er det både en styrke og en svaghed. Styrke, fordi det udviser en tro på, at sangene kan arrangeres uden at skele videre til tidens modeluner. Jovist bliver »Coldplay« og »U2« gået lidt i bedene på de ellers ganske vellykkede »Hunting For You« og »Into The Silence«, men oftest forsøger Robbie selv at kridte banen op i stedet for at spille på udebane. Og det er nu rart for en gangs skyld at høre en popsanger folde sig ud uden at blive smadret til syntetisk ukendelighed af autotune.

Når det så er sagt, så kommer pladens lidt bedagede poplyd på numre som den hamrende irriterende førstesingle »Candy« næppe til at vinde ham specielt mange nye fans. Men de gamle Robbie-fans skal nok finde masser at holde af: Det hele er veloplagt leveret og ville med garanti have hittet stort i 2002. Om det er nok til, at han kan indtage poptronen på ny, må tiden vise. Jeg tvivler dog.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.