Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Pop

Stilforvirring

Rihanna forsøger at spænde over alt ligefra reggae til dance på sit nye album, der trods klart hitpotentiale mest af alt virker som en sondering efter et fremtidigt kunstnerisk ståsted.

Syv album på syv år taler sit eget sprog. Rihanna og hendes team er uden tvivl noget af de senere års mest produktive og ihærdige på den internationale scene, og den 24-årige sangerinde har forlængst indtaget en position blandt pophierakiets absolutte elite. Det vil udgivelsen af »Unapologetic« ikke ændre på. Allerede efter én lytning af førstesinglen »Diamonds« produceret af de norske hitmagere Stargate, der tidligere har skabt Rihanna-hits på samlebånd, har det bidt sig fast i underbevidstheden.

En klassisk popsang med strygere og piano, men med et frækt vokalt twist i refrænet, der gør det uafrysteligt. Og med mindst et par hits mere blandt albummets 14 numre – som den tungt dansable »Fresh of the Runway« og den ganske enkelt fremragende soulede duet med ja, Chris Brown, på »Nobody’s Business«, som nærmest har et Michael Jacksonsk omkvæd – så kan man roligt gøre plads til Rihanna på toppen af hitlisterne i et stykke tid fremover.

Men samtidig indeholder »Unapologetic« også for meget stilforvirring. Hvor er det, man vil bevæge sig hen, når man som 24-årig allerede har bevist sine kvaliteter og har erobret verden? Man bliver ikke klogere efter dette nye udspil, der stritter i alle retninger. Man vil ganske enkelt for meget, når man både vil dyrke hiphoppen som på »Numb« med Eminem med på vokal, reggae som på »No Love Allowed« og så også favne dancegenren med den technoficerede »Jump« og »Right Now« skabt i et samarbejde med den franske DJ, David Guetta.

Det virker underligt uhomogent og stilistisk forvirrende. Især når der så også skal være plads til et par ballader som »Get It Over With« og »Stay« – sidstnævnte ellers smuk i duet med Mikky Ekko. Rihannas stemme fejler intet – tværtimod, men »Unapologetic« virker mest af alt som en mellemregning eller en sondering efter et fremtidigt kunstnerisk ståsted for øjeblikkets største amerikanske popstjerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.