Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Musik

Snøret af eget intellekt

Efterklang har trykket på pauseknappen. Nu debuterer gruppen som Liima – med et album, der er udfordrende og legesygt, men også lidt for følelsesløst.

»Intellektet bliver altid snydt af hjertet«.

Det var én blandt mange af den franske forfatter François de La Rochefoucaulds leveregler, og det er præcis dén, jeg tænker på efter at have lytte til Liimas debutalbum, »ii«. Gruppen er det nye projekt fra Efterklangs medlemmer Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, der har fundet sammen med den finske percussionist Tatu Rönkkö. Hvis jeg skal prøve at være klar og kontant som Rochefoucauld, så er »ii«s største hæmsko, at det taler for meget til intellektet og for lidt til følelserne.

Dog starter albummet med et par numre, der forener de to størrelser på fin vis. »Your heart’s the reason why I try / to open up the door«, synger Casper Clausen med en dybde og kraft, der får ordene til at fremstå friske. Mod slutningen indtræffer en solo, der sammensmelter Clausens pludrende stemme med en besk keyboardlyd.

»Amerika« er både håbefuld og hård, fuld som den er af metallisk og ranglende percussion og kradsende synths, men også af lindrende vokalharmonier. »The water makes you sick, America / I’m hoping for America«, lyder det i teksten, der vil vække genklang hos enhver, der har hørt om forureningsproblemerne i Flint, Michigan, og mange andre steder.

På »Roger Waters« får man en skæv blanding af dubbede vokaler a la Animal Collective, techno-effekter, der piler og vrider rundt i lydbilledet, og en omskrivning af den legendariske baslinje fra Pink Floyds »Money«.

Men halvvejs igennem begynder »ii« desværre at miste pusten. »Woods« kunne være et effektivt soundtrack til et medrivende thriller-klimaks, men en kort, spartansk klaver- og vokalsektion vedhæftes sløset mod slutningen.

De boblende synths på »513« lyder som en forlænget introseksvens til et nyhedsprogram, men da sangen endelig kommer videre til en kort, afmålt basgang og nogle lyse, opadstigende korvokaler er det too little, too late.

»ii« blev indspillet på tre dage efter en måneds forberedelser. Det høres indimellem lidt for tydeligt i de flakkende sangstrukturer, der udfordrer lytteren, men også savner en melodisk forankring, der giver én lyst til at lytte igen og igen.

Hvem: Liima. Hvad: »ii«, Playground

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.