Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Simon Jul leverer musikalsk pruttepude

Komikeren Simon Jul kredser om alt fra bizar sex til Zididada på sit nye album »35«. Men det havde været mere provokerende, hvis han havde droppet forsøget på at være sjov.

Simon Jul er i den brede offentlighed mest kendt som komiker, radiovært og skuespiller med »Banjos Likørstue«, »Torsdag i 2’eren«, radioprogrammet »Halløj i betalingsringen« og medvirken i Mads Brüggers dokumentar »Det røde kapel« på CVet, men bag alt det humoristiske har musikken altid været et omdrejningspunkt for Jul, der spiller en ganske habil guitar.

Og med albummet »35« er det nu musikeren Simon Jul, der for alvor træder ud af komikerens rolle. Eller er det? For bag sangene med titler som »Knalde knalde«, »Leopold«, »El Fuego Oral« og »Hej Hej« gemmer der sig et lettere bizart univers, hvor Jul kredser om de for nogle tabubelagte emner: sex, fetish, Hitler og Zididada. Til tider originalt som når han hudfletter det »lykkelige« og bare så perfekte, etablerede parforhold fyldt med Big Fat Snake i »Det Perfekte Par« eller den umulige kærlighed mellem vampyr og varulv i Twilight-segmentet i nummeret »Teenage Rock Sang«. Men også decideret plat i »Knalde Knalde«, om hvorfor sex partout skal gå op i diverse S/M-ritualer, eller »Leopold« om en ghaneser, der inviterer til grillparty og petting.

Bedst når han vil noget

Provokationen er under alle omstændigheder ikke eksisterende, for de mennesker, der kunne tænkes at blive forarget, vil nok aldrig komme til at høre pladen. Og om det så er sjovt? Tja, hvis man falder hulkende om af grin over lyden fra en pruttepude, så vil man sikkert også synes, at teksterne på »35« er ganske morsomme.

Bedst er Simon Jul, der hvor han rent faktisk vil noget. Som i »Weekend Narkoman Veninde«, »Smør« og »Blod« - sidstnævnte albummets bedste og - så vidt jeg kan høre - helt uden snert af humor. Måske ville det for alvor have været overraskende og provokerende, hvis Simon Jul var gået mere helhjertet i dén retning. Hvis han havde tørret diverse sekreter og fækalier væk og i stedet havde ladet musikken og sangene inspireret af 70ernes agitpop signalere, at han også kan noget andet. For det kan han. »35« indeholder bare alt for lidt af det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.