Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Religiøs renselsesproces

Tudekiksen er spist og krummerne fejet væk. Albertslunds grimme drenge i Suspekt er igen klar til at danse med dæmoner.

Suspekt

Hvad: »Elektra«
Suspekt Hvad: »Elektra«

Det lød da meget godt, da Suspekt slog sig sammen med L.O.C. på projektet »Selvmord« og rappede om de forfærdelige kvinder, der havde sendt de ellers hårde nitter i fosterstillinger. I titusindvis af plader blev spyttet over diskene. Med det in mente er det nu engang mere end skønt at høre Rune Rask, Bai-D og Orgi-E (for første gang minus Troo.l.s) uden tudekiks - som de perverterede, depraverede rimsmede, de er. Fordi vi har brug for et crew, der tør italesætte de grimme følelser i mennesket. Vi har dem alle sammen, men gemmer dem bort. Angste for at blotte dem for andre, angste for at rumme dem. Af angst for at blotte os selv og for at andre skal opdage dem. Bai-Ds depressive blues er ikke misundelsesværdig, men den er nødvendig. Orgi-Es hårdhed og vrede er skræmmende men også lige til at skrive under på. Rune Rasks insisterende lydbilleder, de dramatiske beats, tangenttemaer og strygerflader er et sugende drama af afmagt, den måske værste følelse af alle.

I den grad vedkommende

Vist har Suspekt udviklet sig markant siden debuten i ’99. Rask er blevet en dirigent bag computer og pult, Bai-D og Orgi-E mere distinkte, stilsikre og elegante. Men helt grundlæggende har Suspekt ikke rykket sig så meget, som tidsånden og kulturen har rykket sig i deres retning.

Så vedkommende? Jo. tak, Suspekt er i dén grad vedkommende. De vil noget, tør noget, de provokerer, fremprovokerer. Hanne-Vibeke Holst vil ikke bryde sig om de utallige linjer, der udgår fra de to rapperes EPO-ramte tredje ben, hvad enten det er memoirer, fantasier, ligegyldigheden, objektiviceringen. Det er en dans med dæmoner, som ingen kan vinde. Men håbe på kan man, at udgydelserne i udførelsen og de medfølgende selverkendelsesprocesser undervejs har en lige så forløsende effekt på Suspekt, som den har på lytteren her. Fire af de 12 tracks er musikalsk uinteressante, men resten, deriblandt tre oplagte radiohits, er snart sagt en nærreligiøs renselsesproces at komme igennem. Dén skal man unde sig selv, for på den anden side venter...

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.