Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Anmeldelse

Medina på engelsk er som sodavand uden brus

Medina på engelsk er som sodavand uden brus. En flad oplevelse, man helst vil have været foruden.

Foto: Udsnit fra album-coveret.
Foto: Udsnit fra album-coveret.

Lad os bare være ærlige: Medina er ikke nogen stor sproglig begavelse. I hvert fald ikke i traditionel forstand. Både når hun taler og skriver, bliver sproglige billeder, talemåder og metaforer somme tider blandet sammen på højest ureglementeret vis. Men på en eller anden måde er det også det, der giver hende sit særkende – det, der gør hende til Medina.

Man har fornemmelsen af, at hun skriver, som hun taler. Og det er faktisk en kvalitet. For det gør, at der træder et menneske frem i de pumpende klub-tracks.

»Det er synd for dig. Fuck hvor jeg dog synes, at det er synd for dig / se dit billede / du’ helt væk / nej du ændrer dig aldrig / se på mig mens jeg brækker mig« som det for eksempel lyder på et af de store hits, »Synd For Dig«.

Men det er som om, at Medina og folkene omkring hende ikke er helt klar over, hvor vigtig en komponent det er.

Eller også er de bare – og det er nok det mest sandsynlige scenarium her – meget forhippede på at holde gryden i kog syd for grænsen. I hvert fald er de nu klar med sangerindens tredje engelsksprogede album, »We Survive«, der byder på genindspilninger af hendes seneste tre danske singler samt 10 helt nye sange.

Klassisk Medina-territorium

Musikalsk er vi tilbage på klassisk Medina-territorium efter en periode med både stripklub-trap-hiphop og et mere akustisk setup. Hvilket altså vil sige en let melankolsk klub-orienteret dancepop fuld af fire-i-gulvet-beats og syntetisk brus i glasset.

Den formular fungerer udmærket på åbningsnummeret »Runnin Out Of Love«, men både førstesinglen »We Survive« og andre nye sange som »Someone New« står svagt og balancerer faretruende tæt på Eurovision-mellemvare. Men det hænger altså i høj grad også sammen med det anonyme engelsksprogede udtryk.

»It’s good to see you’re happy / happy with somebody / someone new / someone new,« lyder det intetsigende i et af omkvædene.

Rent musikalsk går det langt bedre på de tre genindspilninger, der da også allerede har bevist deres værd som danske singler. Især »Jealousy« svæver på en af Medinas fineste melodier og slipper hæderligt fra en ellers svær oversættelse.

Men med få undtagelser som højdepunkterne »For U« og »By Your Side« sidder man som dansk lytter tilbage med en flad fornemmelse. Det er lidt en kliche, men det bliver bare mere distanceret og uvedkommende at høre Medina arbejde sig igennem natklubben på et andet sprog. Særkendet forsvinder, og tilbage står Medinas sårede stemme og græder krokodilletårer i de top-professionelle produktioners blændende skær.

Hvem: Medina
Hvad: »We Survive«, labelmade/Universal

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.