Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Rock

Med Ivan i USA

Backseats traditionsbundne rock løftes af Ivan Pedersens vokalarbejde.

Det skal helst ligne en leg mellem modne mænd. Som om de bare har sat hinanden stævne i et studie, sat stikkene i instrumenterne og fremspillet en stribe strømførende sange.

Så enkelt er det naturligvis ikke. Og har et traditionsbevidst rockband ikke bæredygtige melodier og en veludviklet sans for selvkritik, så ender det let med plader som dem, Big Fat Snake har udgivet i alt for mange år.

»Get your band together and kick ass till you make it«, lyder det fra Ivan Pedersen som noget af det første på »Seasoned And Served«, Backseats syvende udspil, der gør sig i samme rockgenre som førnævnte Big Fat Snake - og har gjort det med næsten lige så stor kommerciel succes.

Der er således tale om sange, der hverken har ambitioner om at ændre verden eller det musikalske formsprog, men satser på den gode melodi og skridsikre arrangementer med stærk inspiration fra den amerikanske tradition og navne som Tom Petty og John Hiatt.

Alt sammen som skabt til P4-segmentet og indimellem på kanten til pastiche. Men i de fleste tilfælde lykkes det faktisk Backseat at rocke på deres egen, modne facon, og det er, som om man kan høre alle årenes rutine i måden, de fem herrer spiller sammen på. Som i den orgelforsirede og læderbukseswingende »Going To Regret It« eller den smittende, slideguitarbelagte »The Cards«.

Løftet om rock’n’roll

Finest står dog den afsluttende »Tears From Your Eyes«, der giver mindelser om såvel The Byrds som Tom Petty og løftes af et vidunderligt omkvæd. Men her, som i alle de øvrige numre på albummet, er det 62-årige Ivan Pedersen, der er hovedattraktionen, og som giver numrene overskud. Med sine let patinerede stemmebånd, selvfølgelige fraseringer og store kraft er han simpelthen en klassisk rocksanger af fineste slags.

»You promised rock’n’roll to me«, synger han et sted, og det er også, hvad ham og hans hold lover og leverer. Hverken mere eller mindre. Det er også alt nok.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.