Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Rock

Mææh!

To nye numre fra The Rolling Stones virker helt uden den gnist af kompromisløshed, som ellers kendetegner bandet. Men så er det jo godt, at de kommer i en boks med noget af alt det gamle.

De jubilerende rockere i The Rolling Stones vil gerne vise tænder med deres nye bokssæt »GRRR!«, men der var mere bid i det band i forrige århundrede, end der er i dag.

I hvert fald virker de to nye numre, »Doom and Gloom« og »One More Shot«, som bandet i anledning af 50-års-jubilæet har valgt at berige deres store fanskare med, nærmest som to blide nap med gummerne end det gorillaskarpe tandsæt, der præger coveret.

Vi befinder os i den vanlige bluesrockende ende med Mick Jaggers vokal og Keith Richards’ guitar sendt frem med flaget hævet, men især »One More Shot« virker som en lettere sløvende valiumpille i sin ensidige tone og indeholder slet ikke den gnist af kompromisløshed, som ellers kendetegner dette bands imponerende bagkatalog. Lidt bedre går det med »Doom and Gloom«, der vanen tro har et Richards-guitarriff som umiskendeligt varemærke, men helt overordnet set lyder det ganske enkelt, som om Stones ikke har det store at give af kunstnerisk og mere udsender dette nye materiale af pligt over for deres loyale fans.

Alt det gamle

Så lykkeligvis kommer de to numre sammen med en overordentlig god portion af alt det gamle. Tre CDer indeholdende 48 ældre numre, der spænder over hele bandets karriere fra den første single udsendt i 1963 med deres version af Chuck Berrys »Come On« til »Don’t Stop« fra opsamlingen »Forty Licks« fra 2002. Dem kan man så glæde sig over, mens man funderer over, hvorfor to nye Stones-numre endnu en gang skal pakkes ind i en boks med det tidligere materiale, som mange sikkert allerede har i deres samling i forvejen. Stones behøver ikke revitalisere sig selv. Det ville vel nærmest være pinligt at forlange dette, for de har for længst bevist deres værd og skal have al den anerkendelse, der overhovedet kan opdrives, men »GRRR!« lever desværre ikke helt op til, hvad man kunne forvente af et band, der har været en af rockens grundpiller i et halvt århundrede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.