Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendt producer anklaget for voldtægt af superstjerne: Stor mystik om hans fyring

Musikproduceren Dr. Luke menes at være blevet fyret af Sony, efter den amerikanske popsangerinde Ke$ha har anklaget ham for at have voldtaget hende. Selv nægter Dr. Luke, at det er tilfældet.

Dr. Luke er angiveligt blevet fyret, fordi Ke$ha påstår, at han har misbrugt hende
Dr. Luke er angiveligt blevet fyret, fordi Ke$ha påstår, at han har misbrugt hende

I Hollywood er den hotteste nyhed pt., at Sony skulle have fyret Dr. Luke, som er Ke$ha’s tidligere musikproducer.

Samarbejdet mellem den 29-årige amerikanske sangerinde, der fik sit gennembrud, da hun sang med på Flo Ridas »Right Round«, og hendes producer, hvis borgerlige navn er Lukasz Gottwald, stoppede brat, da Ke$ha anklagede og sagsøgte Dr. Luke for »seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmæssigt overgreb,« der startede, da hun som 18-årig fik sin første pladekontrakt.

Selv nægter Dr. Luke både Ke$ha’s påstand om overgreb og ligeledes, at han skulle være blevet arbejdsløs et år før, at hans kontrakt med Sony udløber. Det står ellers i skærende kontrast til indholdet af en rapport fra mediet The Wrap, der beskriver, at Sony forventer at afbryde samarbejdet med Dr. Luke.

»Det er ikke sandt. Luke har et glimrende forhold til Sony. Hans repræsentanter er i regelmæssig kontakt med ledere på højeste niveau i Sony, og det er aldrig kommet op,« siger Dr. Lukes advokat til det amerikanske medie Rolling Stone.

Sonys talsperson ønsker ikke at udtale sig.

Tvunget til at tage stoffer

Hele balladen startede tilbage i 2014. Ke$ha blev indlagt på et behandlingscenter, fordi hun led af spiseforstyrrelsen bulimi. Hun og flere læger mente, at Dr. Luke var skyld i sygdommen.

Allerede før 2014 beskyldte popsangerinden Dr. Luke for at have tvunget hende til at tage narkotika og drikke alkohol - angiveligt for at gøre hende mere løssluppen. Af eksempler nævner hun, at Dr. Luke tvang hende til at sniffe stoffer, før de skulle checke ind i lufthavnen, og mens hun var bedøvet, misbrugte han hende seksuelt. En anden gang skulle han angiveligt have givet hende sløvende piller - der ofte forbindes med voldtægtssager - pillerne gjorde, at hun dagen efter vågnede nøgen op i Dr. Lukes seng uden at have nogen idé om, hvordan hun var endt der, påstår hun.

Ke$ha valgte at gå rettens vej i håbet om at få ophævet sin kontrakt med Sony og Dr. Luke, som hun kalder for sin »mishandler.« Samme dag som Ke$ha indgav sit søgsmål, gjorde Dr. Luke det samme, fordi han mener, at hun har bagvasket ham og brudt sin kontrakt.

For nyligt afviste Manhattans domstol dog at bryde Ke$ha’s kontrakt med Dr. Luke, som binder hende til seks album og et fortsat samarbejde med Dr. Lukes pladeselskab Kemosabe Records, som er et datterselskab til Sony.

»Jeg er villig til at arbejde med Sony, hvis de gør det rette og bryder alle bånd med min mishandler,« skrev Ke$ha i en Facebook-opdatering.

Skal producere musik for Sony

I første omgang meddelte Sony, at Ke$ha kunne få lov til at lave de seks album uden at være i kontakt med Dr. Luke.

»Sony har gjort det muligt for Kesha at indspille uden nogen forbindelse, involvering eller interaktion med Luke overhovedet, men Sony er ikke i stand til at opsige den kontraktlige relation mellem Luke og Kesha,« fortalte Scott A. Edelman, der er advokat for Sony, til The New York Times.

Forklaringen lød på, at Sony ikke lovmæssigt er i stand til at opsige kontrakten, fordi selskabet ikke er part i kontrakten. Dr. Luke er derfor den eneste, der kan afbryde kontrakten, fordi det er hans pladeselskab, som Ke$ha har en aftale med.

Men det vil Dr. Luke ikke, fordi han mener, at Ke$ha lyver.

»Jeg voldtog ikke Kesha, og jeg har aldrig haft sex med hende. Kesha og jeg var venner i mange år, og hun var som en lillesøster for mig,« proklamerede ham på Twitter.

Møder stor opbakning

Efterfølgende har Dr. Luke gennem sin talsmand gjort opmærksom på, at Ke$ha tidligere har udtalt, at Dr. Luke aldrig har voldtaget hende.

»Kesha svor i et vidneudsagn i 2011, at hun aldrig var blevet seksuelt misbrugt eller bedøvet af Dr. Luke, og hun er derfor ikke et offer.«

Ke$ha’s advokat, Mark Geragos, der tidligere har forsvaret Chris Brown, forklarede, til Dailymail, at hendes tidligere vidneudsagn var sagt i frygt.

»Luke og Kesha gik en tur på stranden, hvor han truede med at ødelægge hende og familiens liv, hvis hun ikke dækkede over hans seksuelle overgreb.«

Selvom det er ord mod ord, er der mange kendte popsangerinder, der vægter Ke$ha’s højere end Dr. Lukes.

Af dem tæller Kelly Clarkson, som også selv har produceret musik med Dr. Luke, Taylor Swift, der har været særlig gavmild med en donation på 250.000 dollar, så Ke$ha har mulighed for at føre en ny retsag. Også Lady Gaga, Adele og Demi Lovato er blot nogen af dem, som udtrykker sin støtte til sangerinden under hashtagget #FreeKesha.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.