Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Croon Christmas

Honning til højtiden

Den britiske sanger Rod Stewart er ude med sit første julealbum, hvor han bl.a. synger duet med salig Ella Fitzgerald. Tro det eller lad være, det er både flot og troværdigt.

Rod Stewart optræder for en måneds tid siden ved en udendørs jule-ceremoni i New York.
Rod Stewart optræder for en måneds tid siden ved en udendørs jule-ceremoni i New York.

Det var Nat King Cole og Natalie Cole, far og datter, som via sangen »Unforgettable« definitivt fastslog, at der ikke er nogen problemer forbundet med at få en død og en levende vokalist til at synge duet. I hvert fald ikke tekniske problemer. Alligevel må man for hver en ny udgave af fænomenet lige vende nogle indre fordomme. Helt aktuelt handler det om, at den 67-årige britiske sanger Rod Stewart på sit nyudsendte - og i øvrigt første - julealbum mødes i en duet med den amerikanske sangerinde Ella Fitzgerald. Og så tilmed med sangen »What Are You Doing New Year’s Eve?«

Men drop enhver fordom, for det er mere end en flot version. De to sangere klær i den grad hinanden. Her er en elegant vekselsang og en utroligt velklingende tostemmighed. Ja, der er tale om en på alle måder troværdig dialog, som tilmed forædles via en flot solo fra den amerikanske supertrompetist Chris Botti. Og med pianisten David Foster som producer og arrangør for hele albummet er resultatet ikke blot honning for øregangene, det er bare honning for krop og sjæl.

At dette julealbum allerede er solgt i mere end en million eksemplarer i USA, kan ikke undre. For det gør godt at lytte til Rod Stewart, som - i den ægte crooner-tradition - og med sin sikre og personlige røst og frasering - fører os gennem et bundt af såvel løsslupne som romantiske klassikere, hvoraf kan fremhæves »Have Yourself A Merry Little Christmas » og »When You Wish Upon A Star«.

Der er også gæsteoptræden af nulevende kunstnere som Michael Bublé, Cee Lo Green og Mary J. Blige, og højtiden kulminerer med en pompøs og betagende udgave af den - her så umiskendeligt - skotske »Auld Lang Syne«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.