Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er årets 10 bedste danske plader

Berlingske Tidendes musikanmeldere har samlet deres bud på årets 10 bedste danske plader. Se dem her.

Agnes Obel ligner en idealkvinde fra Det Tredje Rige, som hun sidder dér ved flyglet med rank ryg og i en brun kjole med hvide kniplingkanter.
Agnes Obel ligner en idealkvinde fra Det Tredje Rige, som hun sidder dér ved flyglet med rank ryg og i en brun kjole med hvide kniplingkanter.

Sleep Party People optrådte på Roskilde Festival i Pavillion Junior

10. Murder: Gospel Of Man (Good Tape)

Udspillet er som sin fuldendte forgænger en organisk og molstemt sag, hvor Jacob Bellens synger så smukt, at Leonard Cohen, Stuart Staples og alle andre melankolikere må smile. (jkc)

9. Dans & Lær: Havens fugle (Dans & Lær)

Bjarke Søballe fandt et kassettebånd, han havde lyttet til i sin barndom, og satte siden musik til dets blanding af fuglestemmer og myndigt kommenterende mænd. Resultatet er hyggeligt, poetisk, informativt og dybt originalt. (jkc)

8. Sleep Party People: Sleep Party People (Speed of Sound)

Søvnige guitaranslag, løst drysset klokkespil, en knap hørbar klapren, en sært forvrænget stemme. Brian Batz musik er sælsom, men også såre smuk, og debuten er en af årets største - og mest glædelige - overraskelser. (jkc)

De Eneste To - Peter Sommer og Simon Kvamm.

7. System: B (Rump)

Det knitrer og suser, når System udfolder deres electronica, og på »B« tager trioen farve af dub, dubstep og ambient. Et elegant, næsten meditativt værk - og et fund for enhver med et par hovedtelefoner. (jkc)

6. Kissaway Trail: Sleep Mountain (Bella Union/Playground)

En helt igennem fantastisk rockplade, som bestemt ikke er for de følelsesforskrækkende. Den drypper af opfindsomhed og et gigantisk mod. Der er mindst en håndfuld sange i verdensklasse på dette fynske vidunder. (tsh)

5. De Eneste To: De Eneste To (Copenhagen/Sony)

Sommers tilbagelænede coolness og Kvamms isnende skarphed spiller sammen og skaber både uafrystelige hits og anderledes nedtonede sange, der kun kan skrives, når man har levet liv at forholde sig til. (tsh)

Søren Huss

4. The Rumour Said Fire: The Arrogant (A:larm)

Hitfaktoren er mindre end på kvartettens gennembruds-EP fra sidste år, som gav TRSF titlen i nærværende avis som årets bedste album. Men der er tilgengæld mere alternativ pop og stemningsfuld rock at hente. (tsh)

3. Love Shop: Frelsens Hær (A:larm)

Jens Unmack og Henrik Hall har uden den alt for tidligt afdøde Hilmer Hassig skabt det måske bedste album i Love Shops historie. Her er fantastiske ballader, geniale tekster og romantik på højt niveau. (tsh)

2. Agnes Obel: Philharmonics (PIAS/VME)

Stilfærdighed, poesi og efterårsstemninger tegner Agnes Obels albumdebut, som ikke gør brug af store armbevægelser, men omfavner sine lyttere med sart piano, klangfuld cello og silkestærke melodier. Vidunderligt. (jkc)

1. Søren Huss: Troen & Ingen (Universal)

Der ligger en tragedie til grund for Søren Huss første album på dansk og i eget navn. Hans kæreste og lille datter blev kørt ned af en lastbil i en højresvingsulykke for tre år siden. Kæresten døde, og datteren blev hårdt kvæstet. Historien derfra og frem til i dag, står at læse i sangene på »Troen & Ingen«. Det er hudløst, det er enkelt og det er fantastisk smukt. Og på et helt andet niveau end det, Søren Huss nogensinde har begået i forgrunden for Saybia. Men det bedste ved denne afdæmpede, organisk klingende samling sange er faktisk, at man glemmer tragedien efter en tid og blot lytter til sangene som det, de er, nemlig fuldstændig fremragende. (tsh)

Køb adgang: Her er de bedste rockplader

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.