Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Musik:

Fornøjeligt genhør

Som øjen - og ørevidne kan jeg bekræfte, at koncerten med guitaristen Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra i Skuespilhuset i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival 2008 var en udsøgt fornøjelse.

Der var smittende spilleglæde over hele linien, hvor ensemblets gode musikere og dertil aftenens gæstesolister - den svenske sangerinde Josefine Cronholm, den gambiske koraspiller Dawda Jobarteh og den indiske fløjtenist Shashank Subramanyam - satte gode farver på begivenhederne. Selv om denne CD-optagelse af koncerten glædeligvis bekræfter min erindring, mangler der selvfølgelig nogle af de uforudsigelige og performanceagtige aspekter, der altid giver jungleorkestrets koncerter det sidste pift. Og apropos pift, så er det dejligt at genhøre den indiske musiker, der falder så smukt ind det jazzmusikalske univers, også i koncertens højdepunkt, den gamle folkesang »Jeg gik mig ud en sommerdag«. Ved genhør er det dog den sære, freeform-agtige »Whispering Elephants«, der holder sig bedst.

PIERRE DØRGE & NEW JUNGLE ORCHESTRA: »At The Royal Playhouse«. SteepleChase SCCD 31693

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.