Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
MUSIK

D.A.D.-forsanger er en skygge af sig selv

Jesper Binzer springer ud som solist på »Dying Is Easy«, men albummet skiller sig ikke afgørende musikalsk ud fra D.A.D.s meritter.

D.A.D.-sangeren Jesper Binzer er aktuel med karrierens første soloplade »Dying Is Easy«.
D.A.D.-sangeren Jesper Binzer er aktuel med karrierens første soloplade »Dying Is Easy«.

Da det snerrende »yeeaa-aaww«-skrål falder kort inde i den energiske åbner »The Future Is Now«, står det klart, at vi er i velkendt selskab. Den 52-årige D.A.D.-sanger Jesper Binzer forsøger på karrierens første soloplade »Dying Is Easy« på ingen måde at sløre, at han de sidste 35 år har stået i front for et af landets mest populære rockbands.

For selvom den langhårede veteran tager en pause fra tegneseriebandets vante rammer, så har gruppens signaturlyd smittet af på nærværende soloskive. Lidt for meget, faktisk.

I en blindtest kunne udspillet, som Binzer har begået med hjælp fra blandt andre den allestedsnærværende guitarist Søren Andersen, snildt gå for at være et D.A.D.-album.

Omslaget til »Dying Is Easy«
Omslaget til »Dying Is Easy«

En lille forskel anes dog i teksterne, hvor Binzer solo fremstår mere eftertænksom. Her nedtones drengerøvsstilen til fordel for en moden mands overvejelser om tilværelsen, livet og døden. Man ærgres dog over, at han ikke satser mere og vrister sig mere fri af sin egen skygge og forudsigeligheden.

Her er 11 sange, der nogenlunde ligeligt er fordelt mellem sprælske skrål-med-rockdrøn og mere afdæmpede numre i midtempo. I første kategori har førnævnte åbner og den melodiske rocktrosbekendelse »Dying Is Easy (Rock n’ Roll is Hard)« mest pondus, mens Binzers respektfulde udgave af Savage Roses hippiehymne »Wild Child« er mest vellykket iblandt de mere rolige stunder.

Generelt mangler der dog opfindsomhed og bedre sange.»Dying Is Easy« vil givetvis stille fans som tørster efter nyt oven på seks års albumtørke fra Disney-drengene tilfredse. Men det vil næppe lokke nye ind i forlystelsesparken.

Jesper Binzer
»Dying Is Easy«

★★★☆☆☆
Warner

Lyt til albummet her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.