Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Til show med Malene, Marie og Mary

For første gang var der kongeligt selskab til et modeshow. Naturligvis til By Malene Birgers tiårs jubilæumsshow.

Copenhagen Fashion Week. Malene Birger holder show på Det Kongelige Teater.
Copenhagen Fashion Week. Malene Birger holder show på Det Kongelige Teater.

Malene Birger gør ingenting halvt.

Naturligvis heller ikke et tiårsjubilæum, hvor damen fylder Det Kongelige Teaters gamle scene (og pynter de grimme afskærmninger ind mod byggepladsen med fødselsdsagrelaterede plakater), inviterer ikke bare en, men to prinsessser på besøg og laver et show, der er større større større end selv det, hun plejer at lave.

Billedserie:

Her var floder af champagne i flade glas, godt med pelse i foyeren og piger, der udleverede teaterkikkerter i små stofposer. Fokus på detaljen som altid.

Det var et meget overvældende show, der havde meget store armbevægelser, men manglede lidt inderlighed. En præsentation, hvor tøjet på mange modeller defilerede forbi.

Malene Birger havde selv kaldt kollektionen The Letter og beskriver den som et brev fra sig selv og det liv, hun lever. Fra de mange rejser, fra sin interesser for interiør, for kunst, for fremmede kulturer, men også for det klassiske sorthvide univers, hun har dyrket de sidste ti år og for skrædderkunsten, hun altid har ladet krydse ind i sine kollektioner.

Og jo, det var Malene Birger Classic. Især sort og hvid, lidt støvet blå og nogle sæt i koboltblå. De gode jakker, de stramme bukser. Gode skjorter, kjoler med og uden print - en sort med sølvfarvet mønster og en smuk udskåret ryg kunne godt blive næste juls julefrokosthit - lige som smokingjakker, læderbukser og en fin bluse i læder.

Ikke så fint var en nederdel med længde til lige under knæet - den slags bliver man kort af- og en sort kjole i en pasform, men hvis eneste flatterende træk var, at den skjulte eventuelle deformiteter.

Malene Birger afsluttede - som i gamle dage - sit show med en salonkollektion, hvor festkjoler og pelse i sort og hvid og en anelse guld defilerede forbi, og det var morsomt at iagttage, hvor meget mere stof, der på ti år er kommet i festtøjet.

For ti år siden var der massser af barm og bare arme. Nu er der stof over bryst og eventuelle biceps, men til gengæld udringede rygge og høje slidser.

Det var et pompøst show, men det manglede en inderlighed, der kunne røre én. Mere opvisning end forestilling, og det, der for alvor gjorde indtryk, var en smilende Malene Birger, der alene på scenen foran det røde tæppe modtog en hel sals hyldest.

Hun så glad og stolt ud.

Det bliver ualmindelig interessant at se, hvad der kommer til at ske de næste ti år, og hvilke andre projekter Malene Birger vil kaste sig over, udover den kunst hun allerede dyrker.

Som tidligere nævnt ville et af de allermest oplagte projekter være at give hende et hotel at indrette. Den sikre stil og fornemmelsen for ikke bare at designe eller at indrette, men at skabe universer, man kan træde ind i, ville være så oplagt at udnytte der.

At hun også mestrer det store rum med højt til loftet, viste hun torsdag aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.