Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smør dig ind i tidsånden

Isangs er fair trade, økologisk, vegansk og plasticfri hudpleje. Butikken rammer på sin egen stille facon tidsånden lige i hjertekulen.

Ekstrakter udvundet af urter kan give blødt og blankt hår. På billederne ejeren Sundra Essien.
Ekstrakter udvundet af urter kan give blødt og blankt hår. På billederne ejeren Sundra Essien.

I en kælder på Vesterbro holder tidsånden til. Eller i hvert fald et lille firma, som rammer smukt ned i flere af tidens trends. Både den store og grundlæggende om det bevidste forbrug og ønsket om at slide mindre på kloden. Og så den lidt mindre skønhedstrend at bruge olier, fordi det giver mulighed for at få produkter, der ikke indeholder tilsætningsstoffer. Men som ikke underkender lysten til selvforkælelse.

Butikken, der kombinerer de tre ting, hedder Isangs. Her sælges hud- og kropspleje baseret netop på olier, urter og udtræk. Alt er økologisk og vegansk. Råvarerne er fair trade og kommer fra små kooperativer eller småbønder. Alle produkter laves i hånden i den ene ende af butikken. Alt papir er genbrug, og der er intet plastic, kun glasflasker, som kan genbruges, og kunderne må gerne tage egne yndlingsflasker med.

»Vi har lavet den forretning, som vi mener, at forretninger bør drives på. Her er så stor gennemsigtighed som muligt. Folk må se os lave produkterne, og vi kender dem, der har lavet råvarerne. Når man kommer herned, behøver man ikke at overveje, om man kan være sit forbrug bekendt, eller om man støtter det forkerte. Man kan gå direkte til den luksus, som hudpleje er,« siger en af de to indehavere, Sundra Essien.

  

Hun er oprindelig uddannet jurist og har arbejdet med rehabilitering af torturofre, men hun lavede samtidig hår- og hudplejeprodukter til sig selv, fordi hun havde svært ved at finde produkter til sit krøllede hår. Hun lærte at lave sæber, så butikken sælger shampoo i fast form, lige som kropsolier fås i faste blokke, der først bliver flydende, når den når kropstemperatur. Hår og ansigtsmasker kommer som pulver, man selv blander op.

Butikkens nyeste hjørne indeholder barbergrej, gamle vintage skrabere, sat i stand med nye blade og en vegansk barberkost, så man også kan barbere sig med god samvittighed – og få en blød hud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.