Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sæler på den smarte måde

Benedikte Utzon viste både sin egen kollektion og sin første kollektion for Great Greenland i 15 år. Især den sidste var overbevisende.

Copenhagen Fashion Week. Modeshow for Benedikte Utzon. Est. 1995. Onsdag d. 30. januar 2013. Borgergade 111.
Copenhagen Fashion Week. Modeshow for Benedikte Utzon. Est. 1995. Onsdag d. 30. januar 2013. Borgergade 111.

Benedikte Utzon er tilbage, selv om hun nærmest aldrig har været væk.

Onsdag aften holdt hun et dobbeltshow i den gamle pigeskole i Nyboder, hvor hun først viste sin egen kollektion, skabt i samarbejde med Womens Wear, der hedder Established 1995 Benedikte Utzon. Og derefter sin nyeste kollektion for Great Greenland i sælskind.

Billedserie:

Den normale kollektion først.

Benedikte Utzon kommer fra en buntmagerfamilie og har også lavet mange pelse, blandt andet til kongehuset, så naturligvis indeholdt hendes kollektion også masser af skind og pels, som hun laver bedre end de fleste og med et større overskud end mange. Ikke ret mange andre kunne finde på helt afslappet at sende et par shorts i pastelfarvet mink på catwalken (må jeg dog fraråde, at dem med det blødeste flæsk holder sig fra at forsøge sig. Det bliver ikke kønt, hvis man er alt for omfangsrig.)

Også virkelig velfungerende rulamspelse især i sort og meget taljeret, så pelsen ikke får bæreren til at ligne en lille tæt bjørn. Fine kjoler, især i sort og en grå med interessante detaljer på ryggen. En cashmere-strikkjole var lige dele smuk og hyggelig - hvis man styler den med uldne sokker, bliver man formentligt ikke gravid af at bære den.

Usædvanligt pæne silkeskjorter og gode silkekjoler til knæet. Skal man have læder, gør få det så pænt som Benedikte Utzon, uden at det bliver kedsommeligt.

Mere modeuge:

Baggrunden bag den anden kollektion, som Benedikte Utzon viste, er noget mere alvorlig. Grøndlandsk sæleksport er meget hårdt ramt af et eksportforbud mod sælskind, som EU har indført. Godt nok er der indlagt en undtagelse for inuitterne, men salget er alligevel raslet ned og faldet med 90 pct. siden 2006. Derfor har Royal Greenland hyret Benedikte Utzon til igen at gøre sæl populært. Det var hende, der i 1990'erne fik enhver Lennart Raaholt fan med respekt for sig selv til at gå i sæl, gerne af den skakternede slags.

Hendes bud på sælskin anno 2013 er først og fremmest meget meget stramme. Her er ikke noget swagger med svin i og ikke meget anorak til højskoleforstanderen. I stedet korte små jakker med smalle ærmer og stretch, halvlange frakker, små short og jakker. Indfarvet i sort - virkeligt pænt - nauturel og noget, der nærmest i lyset så ud som om det havde et lilla skær. Det sidste lyder skørt, men fungerede godt. Pelsen var delt op i felter med indlagte bånd af læder, der gør looket mindre kompakt og lettere. Bedst er de stramme frakker og korte jakker, der passer perfekt til både cykeltur gennem indre by og til en tur i Operaen.

Vil man stadig ikke gå med sæl, er det i hvert fald ikke fordi det ikke længere kan gøres pænt. Det modbeviste Benedikte Utzon onsdag aften.

Facebook: Mere mode og livsstil

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.