Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ralph Lauren gør modeller tyndere

Det trendy modehus er blevet taget i at lave sine modeller i reklamer tyndere, end de er. Modeverdenen raser.

Modellen Valentina Zelyaeva er til venstre gjort tyndere, mens billedet til højre viser hende med de former, hun har. Billedet er fra Ralph Laurens hjemmeside.
Modellen Valentina Zelyaeva er til venstre gjort tyndere, mens billedet til højre viser hende med de former, hun har. Billedet er fra Ralph Laurens hjemmeside.

I en tid, hvor supertynde fotomodeller er til heftig debat i modeverdenen, gør Ralph Lauren opmærksom på sig selv på en yderst uheldig måde.

Ifølge The Telegraph har modehuset nemlig billedbehandlet taljen på den allerede papirstynde russiskfødte model, Valentina Zelyaeva, endnu smallere på et reklamefoto, der blandt andet hang i en butik i Australien.

Anden gang

Sagen om det, der på adskillige mode-weblogs betegnes som en ’usmagelig’ billedmanipulation, kommer kun en uge efter, at Ralph Lauren blev beskyldt for at lave samme fortyndende trick på en af sine andre modeller, Filippa Hamilton.

På det PR-foto havde modellen fået en talje og et hofteparti, der så mindre ud end hendes hoved. 

Da mode-hjemmesider i sidste uge bragte billedet af Fillippa Hamiltons retoucherede krop, reagerede Ralph Lauren ved at beskylde hjemmesiderne for at krænke deres ophavsret. 

Men da det ikke fik debatten til at forstumme - rettere modsat - lød det nu fra modehuset, at billedet var blevet brugt ved en fejl, og "intet har med vores kreative standarder eller værdier at gøre".

For tyk

Da det heller ikke stoppede debatten og udbredelsen af billedet på nettet, kom Ralph Lauren dernæst med en uforbeholden indrømmelse og undskyldning:

"Vi har nu ved en nærmere undersøgelse fundet ud af, at vi er ansvarlige for det dårlige billede og retouchering, der har resulteret i et forvrænget billede af en kvindes krop."

For at gøre historien fuldendt udtalte den knap 54 kilo lette Fillippa Hamilton i forbindelse med sagen, at hun var blevet fyret af Ralph Lauren. Begrundelse: At hun er for tyk. 

Modehuset har afvist den udtalelse.

Mere mode:

Japans førstedame vinder jeans-pris

Sulet gør comeback på podiet

De gamle modeller er hotte

Supermodellerne vender tilbage

Second hand modetøj breder sig på nettet

Mere fra Fri.dk:

7 designtips til dit hjem

Tjekket bolig for det unge par

Overvægtige lever længere end undervægtige

Ti elskovsmidler - virker de?

Ny hjemmeside til æble-elskere

Mål dit BMI - Body Mass Index

Fem overraskende ting kvinder tænder på

Gift dig klogt og forlæng livet

11 påstande om løb - holder de?

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to, gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.