Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Når Goya er bedst

Stine Goya lavede en udstilling med modeller stillet op som statuer. Det fungerede lige så godt som kollektionen, der er en af hendes bedste længe.

Copenhagen Fashion Week, torsdag d. 31. januar. Pressefremvisning på modeshow af Stine Goya, Den Frie. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)
Copenhagen Fashion Week, torsdag d. 31. januar. Pressefremvisning på modeshow af Stine Goya, Den Frie. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)

Det er godt, at der ikke er så mange brandmænd, der går op i mode, for en sådan havde fået nervøse trækninger ved at se Den Fri så stoppet med mennesker som torsdag formiddag, da Stine Goya viste sin nyeste kollektion.

Billedserie:

Det var ikke et traditionelt show, men snarere en udstilling, hvor modellerne stod på podier, ubevægelige og sminkede som figurer. Det var dermed muligt at se modellerne fra flere sider, i hvert fald der, hvor folk ikke stod ganske tæt om dem.

Kollektionen var inspireret af den franske instruktør George Méliés film "A Trip to the Moon", der skildrer en række astronauters rejser til månen for at udforske det ukendte. Af det har Stine Goya arbejdet med vægtløshed og lethed, hårde overflader og farvetoner fra filmen, der var håndcoloreret.

Og det var i den grad besværet og masseriet værd at tage ind og se, for det var en af Stine Goyas meget gode kollektioner, der var mindre print og gentagelser af gamle velkendte mønstre ud i buksedragter og kjoler og langt mere nyt og igen med gode farver, som hun er virkeligt god til.

Facebook: Mere modeuge

Særlig fint fungerede en række pastelfarvede sæt med kække baretter, lige dele stewardesse og fortidsastronaut, men også pelse af strudsefjer, læder og en dynejakke med guldprint var smukt. En lang sort jakke med felter med grovere struktur og en jakke, nærmest ryatæppeagtig i sin struktur, var også fine.

Her var også hendes sædvanlige buksedragter, små jakker og kjoler, men allermest fornemmelsen af, at Stine Goya efter barsel er tilbage i en udgave med mere overskud end længe.

Virkeligt fint og smukt iscenesat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.