Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Modeugen stod i mændenes tegn

Kopenhagen Fur slog temaet an for sidste uges modeuge: Mændene. Der var masser af interessant herretøj i byen. Og også gode ting til damerne.

Vellykket herretøj blev temaet for den netop overståede Copenhagen Fashion Week. Her er det Kopenhagen Furs show på Rådhuset.
Vellykket herretøj blev temaet for den netop overståede Copenhagen Fashion Week. Her er det Kopenhagen Furs show på Rådhuset.

Engang var det nok for mænd at tage et jakkesæt på. Det var den uniform, som gav dem ret til at deltage i det offentlige liv. Så måske giver det god mening, at mandemoden er den, hvor ting ændrer sig, i den københavnske modeuge, i en tid, hvor mænd ikke længere pr. automatik er noget som helst, hverken nødvendige som fædre, de bedst uddannede eller statsminister.

Måske har mænd brug for moden til at finde ud af, hvem de er, hvis de ikke er dem, der bestemmer mere. I så fald velkommen i klubben, hvor man pynter sig for at være interessant (og med jævne mellemrum tænker »det her er da egentligt et absurd ritual, men nu maler jeg først mit ansigt ensfarvet og så putter jeg farver på igen«). 

Eller også – og lidt mere kedsommeligt på den økonomiske måde – har modebranchen bare opdaget, at der er salg i mændene, og derfor henvender de sig mere til dem.

I modeugen, der sluttede i weekenden, hvor danske og udenlandske designere viste deres efterårs- og vinterkollektioner frem, var det i hvert fald herremoden, der var noget af det mest interessante.

Læs alle Sarah Skarums anmeldelser fra modeugen her

Herremoden spænder vidt og er ikke bare variation over temaet grå strik og jakkesæt, men går fra pastelfarvet pels til neonfarvet bomberjakke til jakkesæt. ---- Kopenhagen Fur slog temaet an, da de åbnede modeugen med et show, som kun viste pels til mænd.

BIlledserie:

En klassisk svær disciplin, fordi mænd nemt ligner alfonser, hvis de tager store minkpelse på. Men især danske Astrid Andersen – hold øje med det navn, hun er fænomenal – der lavede hip-hop inspirerede joggingdragter i pastelfarvet mink, gav et interessant bud på, hvordan pels kan bruges uhøjtideligt. Og ja, det lyder skørt, men nej det er det ikke. Det var oplagt, smukt og begavet.

Asger Juel Larsen laver også herretøj af slagsen, som Mads Skjern ikke ville kunne genkende, og det er ikke for sjov, når han sender en mand i en batikfarvet kjole eller neonfarvede bomberjakker i skrigende gul på catwalken. Her er mænd, fornummede bag masker (prøv ikke at gentage looket til demonstration eller fodboldkamp, den slags giver bødestraf), her er sort læder og tætsiddende gamacher.

Næsten morsomt så barske de små drenge på catwalken var. De blev dog reddet af at have hvide tennissokker på. En lille sjov detalje, der tog det allermest prætentiøse. (Det er dog IKKE en opfordring til nogen om at genindføre tennissokken i garderoben. Med mindre du befinder dig i det segment, hvor du på en almindelig arbejdsdag overvejer, om du skal have guldtunika, kjole eller neonfarvet helmaske på, har du ikke stil til tennissokker. )

Billedserie:

I den lidt mere tilgængelige ende af herremoden var Soulland, hvor Silas Adler endnu en gang viste en fin og brugbar kollektion af det, han selv henkastet kalder »skjorter og chinos«. Afslappede bud på jakkesæt, god strik, sjove skjorter (selv om de af slagsen, der havde små baseball-mærker syet på, så en lille smule skoldkoppebesatte ud) og gode jakker.

Soulland viste også accesories skabt i samarbejde med Adax og annoncerede, at der er flere samarbejder på vej. Det bliver interessant, om Soulland kan blive ved at være en gadedreng og samtidig lave en fornuftig forretning.

Billedserie:

Et bud på den balance viste Wood Wood i Nørrebrohallen (meget autentisk udstyret med hærdebrede dørmænd med meget kort sort hår og korslagte arme i Canada Goose jakker), hvor mærket, der kombinerer mode og sport, viste en kollektion, der inspireret af New Yorks natklubber, var den fineste kombination af ungt og voksen i smukke farver og som satte, ikke ord, men sting, stof og snit på fascinationen af storbyen.

Billedserie:

Som om designtemaet havde ramt den unavngivne storbys nerve og lavet tøj af den. Det vil være fint på Nørrebro, New York eller Seoul. Eller i Sønderborg, hvis man har udlængsel.

Men naturligvis var der også interessante ting til damerne, Benedikte Utzons comeback var smukt og hendes kollektion for Great Greenland var en af ugens mest omtalte (på måden »SÅ du det? Det var jo så pænt«), mens Anne Sofie Madsen viste fantastisk pels, Freya Dalsjös anden kollektion var overbevisende. Baum und Pherdgarten var sikre og et studie i designernes gode smag, Malene Birgers tiårs jubilæumsshow pompøst og Stine Riis’ kollektion sikker og brugbar.

Det burde blive et pænt efterår.

Læs alle Sarah Skarums anmeldelser fra modeugen her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.