Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Modeuge-debutant åbner i New York

Glem al snak om krisen. Han Kjøbenhavn blev stiftet i 2008, så for firmaet er den nuværende situation den normale. Og det går ganske godt.

Han Kjøbenhavn debuterer på modeugen.
Han Kjøbenhavn debuterer på modeugen.

Det går ganske godt. Firmaet Han Kjøbenhavn startede som et brillemærke og udvidede senere med en tøjkollektion – og sidste år en butik i København.

Og nu holder de for første gang show i modeugen. Desuden er Han Kjøbenhavn i gang med at åbne en butik i New York på Prince Street, hvor Ralph Laurens undermærke RRL og Gant er naboer.

»Vi vil gerne vise folk hele vores univers. Det kan de opleve i en butik og til et show,« siger Tim Hancock, der er en af de to indehavere.

Som brillefirma var det firmaets mission at sælge briller i god kvalitet, godt design og til priser, som ikke krævede et arveforskud. 1.000 kroner for en brille i italiensk acetat og med Carl Zeiss linser. Senere kom en kollektion i indigo, en blå farve, man kender fra jeans, til og nu en større kollektion.

De første par år havde begge indehavere job ved siden af:

»Det er nemt at komme til at gå på kompromis efter nogle år, fordi man virkelig behøver en cashcow. Det ville vi ikke, så vi blev ved med at arbejde, så vi havde råd til at insistere på kvalitet. Vi er gået efter at få de bedste forhandlere i verden. Hellere ligge hos de 300 bedste retailere globalt end hos 300 nationale. Vi tager heller ikke på mange messer. Dem, der skal opdage os, finder os selv.«

Han Kjøbenhavn plejer at lave en kortfilm, der fokuserer mere på mærkets univers end på tøjet.

»Vi kan vise vores internationale forhandlere og den udenlandske presse, hvor vi kommer fra og fortælle, hvem vi virkelig er. Bagefter kan de så vælge, hvad de gerne vil købe. Men så kender de hele historien.«

Han Kjøbenhavn har show sent fredag aften. Se anmeldelse og billedserie på B.dk lørdag.

Facebook: Mere mode og livsstil

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.