Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mode inspireret af Sarah Lund

Gaia viste strik på Rådhuset, inspireret af en hvis Forbrydelsen-heltinde.

Copenhagen Fashion Week. Modeshow for Gaia. Fredag d. 1. februar 2013. Rådhuset.
Copenhagen Fashion Week. Modeshow for Gaia. Fredag d. 1. februar 2013. Rådhuset.

Gaia skulle holde show på Rådhuset fredag aften kl. 21, et usædvanligt svært tidspunkt, fordi modeugetyperne var taget til middage og fester, og endnu sværere blev det, fordi showet kl. 20 på Børsen var uendelig forsinket. Nogen må snart FATTE, at man ikke kan lægge flere shows i træk på samme location uden at det giver forsinkelser, og at det er respektløst og uprofessionelt at lade andre mennesker vente i timevis, fordi man åbenbart er fuldstændigt ligeglad med andres tid.

Det er ikke rimelige vilkår at byde f.eks. Gaia, at man her må undskylde forsinkelsen og bede folk om at være så søde ikke at forlade Rådhuset, mens der ventes på de pressefolk, der skulle komme fra Børsen.

Gaia laver især strik, og det var svært ikke at komme til at sende tanker til Sarah Lund og den famøse sweater. Her som en kjole i grov, grå strik med et bærestykke, der mindede om en islandsk sweater, mens andre trøjer mindede om Sarah Lunds bare vendt på vrangen.

Gaia arbejder interessant med farver og strukturer, og hun laver ikke bare colourblocking - store flader af farve sat sammen - men knitblocking, hvor forskellige typer strik sættes mod hinanden. Noget mere velegnet end andet. Nogle af trøjerne ligner desværre lidt for meget noget, en rimelig fingernem hjemmestrikker kunne kreere - f.eks. en grøn trøje med firkantede felter - mens f.eks. den oversize pullover var morsom og velfungerende.

Farverne var gul, blå, grøn, grå, beige, og der var brugt en mængde krystaller, der mere eller mindre motiveret var hældt ud over tøjet.

Gaia laver fine og brugbare ting, men en lang cardigan i blå og sort bliver ikke meget mere end en cardigan. Flinkt, men ikke festligt. Man forbløffes ikke over, hvad hun bruger strikken til - som med Stine Ladefoged - til gengæld kan man sagtens se sig selv - og hende den anden Sarah - i det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.