Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mig og min stil: Anne Glad

For livsstilsekspert Anne Glad er tøj lig med kommunikation. Se her hvorfor hun ikke vil købe billigt modetøj, hvorfor hun altid går i høje hæle på jobbet - og hvorfor hun aldrig hopper i et par hængerøvsbukser.

Denne kreation er lavet af Anne Glads gode veninde, stylist og skrædder 'Bajsen'.
Denne kreation er lavet af Anne Glads gode veninde, stylist og skrædder 'Bajsen'.

Livsstilsekspert Anne Glad er den farverige type, der brænder igennem skærmen med sin energiske og positive udstråling i DR1-programmet 'Kender du typen'.

Se alle billederne af Anna Glad og hendes garderobe i galleriet til højre >>

Anne Glad vil ikke ligne alle andre, så hun skaber sit eget look. Det sker i samarbejde med hendes gode veninde Bajsen, som er skrædder på Det Kongelige Teater, og som tilfører tøjet et ekstra dramatisk udtryk.

Hvordan vil du beskrive din type?

Som ret mangfoldig. Jeg vil ikke ligne alle andre. Jeg er den farverige type, som har mange forskellige tøjstile. Jeg er altid meget bevist om, hvor jeg skal hen i løbet af dagen – for eksempel på kundebesøg for reklamebureauet, være på kontoret, ud med veninderne, kæresten eller noget helt tredje.

Jeg er ikke en af dem, som klæder om, så snart jeg kommer hjem. Hvilket signal ville det ikke sende til min kæreste, hvis jeg kun går i smarte outfits på arbejde sammen med de unge fyre, og herefter skifter kjolen ud med joggingbukser, så snart jeg kommer ind ad døren? Så jeg klæder mig faktisk helt ens, om jeg er privat eller på arbejde.

Læs også:
Mig og min stil: Zarah Voigt
Mig og min stil: Mathilde Norholt

Jeg bruger tøjet som kommunikationsform. Når du kommer fra et reklamebureau, skal du give kunderne en oplevelse. Jeg kunne aldrig finde på for eksempel at møde op i hængerøvsbukser hos en finanskunde. Det signalerer, at jeg er ligeglad eller sjusket med mit udseende – og dermed reflekterer det måske også mit arbejde.

De skandinaviske klædeskabe bugner af jeans og sort tøj. Der er en tendens til, at vi kommer til at ligne hinanden. For mig er det vigtigste at mærke efter, hvilket humør jeg er i og klæde mig derefter.

Men outfittet skal have udtryk og farver – og helst høje hæle. Det kan let blive for intimiderende at være i flade sko blandt branchens mange alfa-hanner, hvis du er en lille lort som mig. Når man er fysisk ligebyrdige, bliver man det også mentalt. Det er meget mærkeligt. Men det har jeg fundet ud af, efter jeg er begyndt bevidst at gå i høje hæle til for eksempel forretningsmøder. Jeg fået en bedre respons – og underligt nok, så føler jeg mig mere ligeværdig. Mænd tager mig simpelthen mere alvorligt i øjenhøjde.

Hvor finder du inspirationen til din personlige stil?

Fra min gode veninde Bajsen. Hun fungerer nu både som min stylist og skrædder. Og selvfølgelig fra de mange danske designere, som virkelig laver noget lækkert tøj.

Hvor ofte shopper du typisk?

Jeg shopper faktisk ikke så tit. Men når det så sker, så river jeg også lidt ned fra hylderne. Jeg shopper mest, når jeg har ferie. Specielt når min kæreste og jeg er på ferie i vores sommerhus nær Sanremo i Italien.

I København besøger jeg altid Illum og Another Nué og Wood Wood i Krystalgade. Min shoppetur går næsten også altid forbi Studiestræde, hvor jeg besøger Cake Copenhagen og snuser til deres vidunderlige high-end mærker som David Andersen og Fifth Avenue Shoe Repair.

Og selvfølgelig besøger jeg Baum und Pferdgardens butik i Vognmagergade. Men jeg er altså også helt tosset med vintage eller genbrug - det afhænger jo lidt af, hvilke briller man har på…

Er du en bevidst forbruger/shopper?

Jeg vil ikke shoppe i H&M, Vera Moda osv. Hvis man kan lave så flot tøj til så billige penge, så må der være et sted i produktionen, hvor kæden er hoppet af. Der må være nogle mennesker, som er blevet udnyttet på det groveste. Jeg kunne aldrig finde på at lægge en krone i disse butikker.

Jeg tror på kvalitet frem for kvantitet. Men jeg kunne på den anden side heller aldrig finde på at købe et par Louboutin sko. Jeg synes, at det er plat, når man viser mærker, hvis det kun er for mærkets skyld. Jeg vil hellere have få stykker tøj af god kvalitet end en masse tøj fyldt af kemi og som let bliver forvasket og grimt. Der er grænser for, hvad jeg vil byde andre mennesker mht. miljø- og arbejdsforhold, og jeg køber kun økologisk mad, cremer mm.

Hvem er din yndlingsdesigner?

Jeg har ikke én bestemt yndlingsdesigner, men jeg har bestemt en forkærlighed for danske designere, blandt andre Rikkemai. Hun har desværre lukket sin forretning, og hun var virkelig en af de få, som lavede tøj med en masse farver - helt fantasifulde og skøre designs.

Jeg sværger desuden til det italienske modemærke Max Mara. Og så jeg elsker danske Iben Høis strikkjoler og David Andersens sorte og rå designs. Der er meget ens tøj derude, så de designere er jeg rigtig glad for.

Læs mere:
Mig og min stil: Anne Vang
Mig og min stil: Mere glamour ind i hverdagen

Hvad er dit bedste stylingstip?

Husk at bruge accessories. Brug farverige tasker, bælter og smykker til tøjet. Jeg forsøger altid at finde en balance mellem tøjet og tilbehøret. Når jeg har mine lidt vildere outfits på i 'Kender du typen', så har jeg kun enkelte accessories på – eller slet ingen. Jeg prøver at holde enkeltheden.

Har du et stilikon?

Jeg har flere. Den franske skuespillerinde og sangerinde Charlotte Gainsbourg altid er så lækker og smart. Og hvis det ikke var fordi, at jeg var sådan en blegfis, så ville jeg også have pandehår som hende. Jeg henter også inspiration fra klassiske stilikoner som Audrey Hepburn og Diane Keaton.

Men jeg kigger også efter moderne stilikoner som Medina. Det er helt vildt, at hun kunne rydde forsider, fordi hun havde en transparent bluse på. Det siger lidt om denne her nypuritanske tid, vi lever i…

Dit bedste køb?

Min grå Max Mara-kjole fra Sanremo. Og selvfølgelig mine lyserøde stiletter fra Missoni. De er sådan lidt Barbie - og lidt elegante og sjove. Hvis jeg en dag ikke rigtig gider klæde mig lækkert på, så kan jeg tage de lyserøde stiletter på og føle mig fantastisk. Jeg har ikke voldsomt mange par sko – hellere få, men gode sko af kvalitet og med god støtte.

Dit største fejlkøb?

Et par italienske sko med sort skind op ad benene med et mønster a la en tribal-tatovering, som jeg købte på en af vores ferier i Italien.  Da blev jeg simpelthen forført af den italienske stemning og tænkte, dem kunne jeg sagtens bære. Men da jeg gik rundt i dem i Danmark, så de bare helt forkert på mine korte stolper. Det fungerede slet ikke.

Det er simpelthen 'risky business' at købe tøj og sko i Italien, fordi alle de italienske kvinder klæder sig så ekstravagant, og butikkerne bugner af masser af pang, guldsmykker og ti centimeter høje hæle. Selv om jeg som oftest vælger at købe det mest konservative, de italienske butikker sælger, så virker det næsten alligevel 'over the top' her i Danmark.'

Hvor mange penge bruger du i gennemsnit om måneden på tøj og sko?

Det er svært at sige. Der er lange perioder, hvor jeg slet ikke køber noget tøj. Men hvis der er noget, som jeg vildt gerne vil have, så køber jeg det altså. Jeg røber ikke for meget, hvis jeg siger, at jeg nok køber for over 10.000 kr. om året. Men jeg er altså ikke den store shopaholic.

Er der noget, du drømmer om at købe?

Ja, jeg har da stået og trykket næsen flad mod ruden hos kjoledesigner Ole Yde i Ny Adelgade et par gange. Han laver nogle helt enestående klassiske, feminine og enkle kjoler.

Får du mange henvendelser fra seere vedrørende dine outfits?

Ja, rigtig mange. DR1s seerservice har nogle gange meget travlt med at besvare spørgsmål fra seerne efter programmet. Det er da smigrende, at folk kan lide min tøjstil. 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.