Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Magasin-efterkommere bag ny modepris

300.000 kroner og eget modeshow. Det er præmien, når Magasin du Nords fond afslører vinderen af sin nye designpris, som bliver Danmarks største.

Magasin har historisk set været et af Københavns og landets modecentre, og Magasin du Nords Fond tager nu arven op og lancerer sin egen modepris. Billedet er fra marts 1956, hvor Magasin holdt modeopvisning på Wivex i København.
Magasin har historisk set været et af Københavns og landets modecentre, og Magasin du Nords Fond tager nu arven op og lancerer sin egen modepris. Billedet er fra marts 1956, hvor Magasin holdt modeopvisning på Wivex i København.

Lancering på Nimb. 300.000 kroner. Og eget modeshow i Magasin på Kongens Nytorv under Copenhagen Fashion Week til februar.

Danske designere får nu endnu en pris at stræbe efter, når den over 100 år gamle Magasin du Nords Fond træder ind på nutidens modescene med sin egen pris. Det sker i næste uge, hvor fonden lancerer prisen ved et arrangement på restaurant Nimb i Tivoli. Samtidig viser de tre nominerede deres kollektioner.

Prisen gives til 'en dygtig dansk modedesigner, der besidder en raffineret sans for modens udvikling, er et kreativt talent og mestrer sit håndværk til fingerspidserne', som det hedder.

De tre designere, hvis navne først offentliggøres på Nimb, er udvalgt af en komite bestående af modejournalist Didder Rønlund, direktør for Copenhagen Fashion Week, Eva Kruse, forlægger Malene Mallling og bestyrelsesmedlem i Magasin du Nords Fond Nina Wedell-Wedellsborg.

Bag prisen står Magasin du Nords Fond, som bestyres af efterkommerne af en af Magasin-grundlæggerne, Theodor Wessel, bl.a. Wedell-Wedellsborg-familien.

Fonden har ikke længere noget at gøre med Magasin-koncernens varehuse, som efter salget til islandske Baugur Group nu er ejet af britiske Debenhams.

Det modeshow, som er en del af præmien, afholdes dog i Magasin på Kongens Nytorv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.