Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kortklippet

Nu kan man også se små film om mode under Copenhagen Fashion Week.

Stillbillede fra Marie Schullers modefilm fra »Incunabula«
Stillbillede fra Marie Schullers modefilm fra »Incunabula«

Der findes film, som i sig selv er et modestatement. »Breakfast At Tiffany’s« er måske det mest berømte eksempel med en Givenchy-klædt Audrey Hepburn, der sidenhen er blevet ikonisk og nærmest hver måned vises i et modemagasin et eller andet sted i verden. Der findes film om modeindustrien – Robert Altmans satiriske »Pret-A-Porter« og filmatiseringen af »The Devil Wears Prada«, en slet skjult fortælling om livet på amerikansk Vogue under den skrappe chefredaktør Anna Wintour. Og så findes der deciderede modefilm. Film, som bygger et univers op omkring en designer eller et brand – eller begge dele.

Det er sidstnævnte kategori, Copenhagen Fashion Festival koncentrerer sig om, når de inviterer Copenhagen Fashion Film med på festivalen med en pop-up biograf, der i Cinemateket og andre udvalgte steder viser kortfilm af folk som Fred Lebain og danske Nikoline Liv Andersen.

»Filmmediet åbner mulighed for at vise design i flere dimensioner – iscenesætte designet. At sætte en stemning, skabe et univers og sætte en ramme for den stil og det udtryk, man vil have frem. Filmen understøtter intentionerne med en designers værker og skaber æstetiske rum af udfoldelse i designerens univers,« mener Trine Rindsig Laursen, der er senior manager på Copenhagen Fashion Festival.

Indtil festivalen starter, kan man varme op på Copenhagen Fashion Films Facebook-side, hvor man hylder gamle divaer som Sophia Loren, der bar Christian Dior-tøj i »Arabesque« fra 1966, og Fellini-skønheden Anita Ekberg, der døde tidligere denne måned.

Der linkes også til Roman Polanskis kortfilm for Prada, »Therapy«, med Ben Kingsley som pelsglad psykolog og Helena Bonham Carter som frustreret patient. Og Karl Lagerfelds egen film for Chanel med Pharrell Williams, den engelske topmodel Cara Delevingne og Géraldine Chaplin som figurerne på et skørt drømmeagtigt hotel. Fra Danmark kan man få et gensyn med Jack & Jones’ film med Christopher Walken som passioneret skrædder og soundtrack af Nick Cave – og der er Han Kjobenhavns mildest talt langhårede film om to hundejeeres blodige rivaliseren.

På selve festivalen bliver der også i samarbejde med DR K gratis visning af to nye dokumentarfilm. Det drejer sig om »In Vogue: The Editor’s Eye« og »Mademoiselle C« om henholdsvis førnævnte Anna Wintour fra amerikansk Vogue og Carine Roitfeld fra fransk Vogue.

Copenhagen Fashion Festival finder sted i byens butikker, gader og kulturelle organisationer og er den del af Copenhagen Fashion Week, der er åben for alle.

Copenhagen Fashion Film, 27. januar – 14. februar.

copenhagenfashionfilm.dk, copenhagenfashionfestival.com

Følg med på B.dk/modeuge

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.