Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KBH-borgmestre: Kritik af tynde lige så krænkende

Modellerne i modeugen ser meget sundere ud end tidligere, siger beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R), der ærgrer sig over kritikken af modeugen.

Copenhagen Fashion Week har valgt at bruge en tynd og fotomanipuleret model som blikfang både på forsiden af årets modeuge-program og på modeugens hjemmeside
Copenhagen Fashion Week har valgt at bruge en tynd og fotomanipuleret model som blikfang både på forsiden af årets modeuge-program og på modeugens hjemmeside

Kritikerne skyder langt over mål, når de fordømmer forsiden af årets modeuge-program for at sende uheldige skønhedsidealer og portrættere en alt for tynd model, mener beskæftigelsesborgmester i København Anna Mee Allerslev (R). Hun bakkes op af kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Billedet er nemlig kun en lille del af modeugens samlede udtryk, som i det store og hele er sundt og naturligt, påpeger Anna Mee Allerslev:

- Det er jo modellerne på catwalken, som danner forbrugernes idealer, sætter standarden i modebranchen og som de danske piger ser op til. Og her ser de betydeligt sundere ud, end vi har set tidligere. Jeg tror kun, jeg har set en enkelt, der var meget tynd - og det kan jo være fra naturen, siger hun.

I går kritiserede Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) ellers i skarpe vendinger modeugens tynde blikfang. Og det selvom organisationen sammen med Danish Fashion Institute, der står bag modeugen, så sent som i tirsdags var med til at lancere en opdatering af det "etiske charter", der stiller krav til modebranchen om modellernes sundhed.

- Hun er meget tynd, og den vinkel hun er taget fra, og måden hun står på, får hende til at se endnu mere tynd ud, sagde formand for LMS, Anne Minor Christensen.

- Vi sender samtidig et signal til omverdenen om, at man skal se sådan ud for at være perfekt, og det er problematisk, for vi ser jo ikke sådan ud. Der er ikke ret mange, der kan identificere sig med billedet. 

Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev er "ked af", at landsforeningen føler, at billedet er krænkende. Men man skal passe på, at kritikken ikke bliver lige så krænkende, siger hun:

- Jeg går ud fra, at pigen overholder alle charterets rettigheder. Og så synes jeg, det er svært at gå ud at kritisere udtrykket, når vi ikke har nogen grund til at tro, at hun er hverken syg eller dårlig. Nogle er jo høje og tynde af natur. Og hvis vi skulle diskriminere eller udråbe dem som syge, synes jeg faktisk, det ville være krænkende for modellernes personlige frihed.

Heller ikke kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) ser nogen grund til at kritisere modeugens arbejde.

- Lad os hellere rose Eva Kruse og DAFI for, at de netop tager modellernes sundhed og arbejdsforhold seriøst, og stadig har en realistisk tilgang til branchen og dens behov. For kun ved at arbejde for bedre vilkår, kan man skabe forandring, siger Pia Allerslev i en skriftlig kommentar.

Københavns Kommune støtter modeugen med 7,5 mio. kroner over fire år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.