Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jeg vil have det hele (og et par længere ben)

Freya Dalsjøs sommerkollektion var den bedste, hun har vist hidtil. Gid den giver hende et større gennembrud.

Freya Dalsjø, Copenhagen Fashion Week 2014 i København.
Freya Dalsjø, Copenhagen Fashion Week 2014 i København.

Helt indlysende rigtig.

Sådan føltes Freya Dalsjøs kollektion, som hun tirsdag aften viste på Rådhuset. Rigtig. Moderne i det hæslige ords allersmukkeste betydning: som det, der indrammer, hvem vi er og hvad vi er lige nu. Før jeg gik ind til det show, vidste jeg det ikke, men da jeg kom ud, tænkte jeg "'sådan vil jeg se ud. Sådan HAR jeg det jo."

Showet var opbygget over et billede, Freya Dalsjø har malet og hvis mønstre, hun har ladet inspirere snit og print i kollektionen. Det gav sammenhæng, men det gav også en ro i kollektionen, der blandt andet bestod af en række ret figursyede jakker med små, nærmest viktorianske stofbetrukne knapper - som på en galoche eller ned langs en tilknappet kjoleryg, dog brudt af et kantebånd i en skarp klar farve. 

Her var en vidunderligt smuk sølvskinnende overdel med mønster af pels i skarpe farver, pels så pænt, som jeg sjældent har set det, brugt som uhyre raffineret, delikat og uhøjtidelig udsmykning. Og der var en række indgange i sort, rød og hvid, en kjole uden skulder, men med ærmer, kjoler med fede læg og udskæringer, der var asymetriske, men stadig flatterende, hvilket virkelig er lidt af en kunst.

Der var de silkekimonoer, som Freya Dalsjø allerede i denne sæson har stor og fortjent succes med, i smukke farver og fine prints, lige som silkebukser og lange frakker i klare farver, blandt andet blå og rød var velfungerende.

Det var en kollektion, der både var smuk og brugbar, tydeligt havde referencer til hendes tidligere kollektioner, men også viste nye sider af talentet, især med det mere figursyede tøj, hvis finish var smuk og velfungerende.

For sådan vil man gerne se ud - smuk, skødesløs, ubesværet - og glad! Det kan godt være, at verden aldrig bliver lige så sorgløs som i de tossede år under finanskrisen, men vi er ude over de værste års lysegråt aflad, solen må godt skinne, man må kunne le i sit tøj igen. Af og til klæde sig på for at stive sig af, af og til bare hænge i blød silke, leve.

Det var klart den bedste kollektion, Frey Dalsjø har vist nogensinde. Og det siger virkelig ikke så lidt. Gid den må give hende et større kommercielt gennembrud - og dermed flere mulighed for at se, at tøj er meget mere end bare noget, man tager på. På de gode dage. Sådan en var det tirsdag aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.