Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Japansk pelsvanvid – på den gode måde

Kopenhagen Fur smugåbnede tirsdag aften Copenhagen Fashion Week.

Na Hyan Lee havde leget med mink i grafiske former – og tilsat ræv.
Na Hyan Lee havde leget med mink i grafiske former – og tilsat ræv.

Der var de japanske deltagere, og så var der de alle de andre.

Kopenhagen Fur smugåbnede tirsdag aften Copenhagen Fashion Week, da de danske pelsavlere afholdt showet Imagine Talent i indergården i Industriens Hus.

Kopenhagen Fur har nemlig i al stilfærdighed aflivet konkurrencen Den Gyldne Pelsnål, hvor unge danske designtalenter i over et årti prøvede kræfter med pelsdesign, og har i stedet ladet den erstatte af den mere internationalt orienterede event Imagine Talents, hvor syv designskoler i London, Tokyo, Seoul, Beijing, Paris, Herning og Kolding hver har ladet tre talentfulde unge designere vise deres bud på, hvordan pels kan bruges.

 

Alle pelse er udført i samarbejde med lokale pelsproducenter, for ideen med konkurrence er dels at inspirere unge designere til at bruge pels, dels at rykke ved de ofte noget traditionsbundne producenters idé om, hvad man kan og gør, bør og skal.

For de danske pelsavlere er målet altid det samme – at sælge mere pels og til så gode priser som muligt, og det gør man især, hvis man får mange til at gå i pels og gerne opfatte pels som noget andet end den traditionelle minkkåbe i brunt, som rige mænds midaldrende koner svøber sig i – eller Nordsjællands 30er-uniform, den halvlange grå minkpels med 3/4-ærme.

Der var masser af bud i showet, som var inddelt i tre grupper, der dybest set kan beskrives som to ret kedelige og en mægtig interessant. Den første i blå nuancer, ganske udmærkede jakker, og kjoler, den anden i lyse næsten naturfarvede toner, hvor noget var decideret kedeligt: En grov kabelstrikket sweater med et skind rimpet fast, som de ikke var blevet imponeret over til skindsyning på AOF, en kjole i noget fnuldret stof med nogle klatter pels fastmonteret lidt tilfældigt hen over den ene skulder, og en jakke med farvede felter i orange på sort og hvidt med lommer, der bedst af alt kan beskrives som genitialformede. Mere specielt end kønt.

Fuldstændigt overvældende var derimod de japanske deltageres bud på pels. Hodaka Hayashis kjole i rød mink og klippet ræv, som var lige dele yndig og krigerprinsesse. En dyb, smuk farve, en vanvittig flot kjole (hvis man er typen, der synes, Bjørk klæder sig ret afdæmpet) eller Natsumi Tsuriba, der nærmest havde lavet en dragt som en julekugle.

Ubrugeligt, skørt og smukt

Ubrugeligt og skørt, men smuk og alt andet end noget, man har set før. Også den sidste japanske deltager, Koki Abes, kokoonlignende hvide jakker med smukke pletter af rød og rustrød mink var fin.

I Japan har man en national konkurrence i pelsdesign, og måske derfor er de japanske studerende vant til at skulle udmærke sig, ikke bare lave noget hyggeligt i naturfarvet uld eller en endnu en slasket jakke i et snit, der kun pynter på drenge, der ikke har råd til materialet.

Det er tanken, at Imagine Talents skal være en årlig begivenhed, og at der allerede næste år vil være 12 deltagende skoler mod årets syv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.