Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er modeugens erfarne debutant

Der er 46 shows i kalenderen for modeugen, som starter onsdag. En af dem, der er særligt store forventninger til, er Benedikte Utzon, som gik konkurs i sommer, men som debuterer hele to gange under modeugen.

Benedikte Utzon debuterer to gange under modeugen, som starter onsdag.
Benedikte Utzon debuterer to gange under modeugen, som starter onsdag.

Benedikte Utzon er klar med to ting, hun har lavet før: En sælskinds kollektion for Great Greenland og sin egen dametøjskollektion.

Begge dele er blevet muligt, fordi hun sidste sommer gik konkurs med sit eget firma, Benedikte Utzon, og fik tid til at tænke sig om.

Great Greenland har en halv million sælskind liggende og ringede derfor til hende og spurgte om, hun ville prøve at gøre sælskind populært igen, som hun gjorde det i 1990erne.

»Folk tænker for meget højskoleforstander i anorak eller stor swagger i tern, når de tænker sæl. Så jeg har lavet en kollektion, der er sexet og rå. Stramme jakker, shorts og korte nederdele. Man skal ikke tænke på naturfolk og bæredygtighed. Man skal synes, det er flot. Så kommer det bare oveni, at det støtter noget godt at gå i sæl.«

Facebook: Mere mode og livsstil

Men hun viser også sin egen kollektion under navnet Est. 1995 – den første kollektion i det navn, men en fortsættelse af designet i eget navn. 

»Da jeg gik konkurs, fik jeg for første gang i mange år tid til at tænke mig om og holde sommerferie. Jeg fik mange tilbud, men da Kim Lindholm Rasmussen, der er indehaver af Womens Wear i Ikast, ringede, var der noget særligt ved ham. Vi forstod hinanden, og da jeg testede ham ved at give ham nogle opgaver med til Indien, fandt han alle de rigtige ting.«

16. oktober 2012 skrev hun under på kontrakten og gik i gang. På onsdag viser hun den første kollektion.

»Det er den kollektion, jeg har været allermest glad for, selvom det er gået hurtigt. Jeg synes, man kan se, at jeg har fået tid til at holde fri, og at jeg har fået rum til kun at koncentrere mig om det kreative. Alt det andet tager de sig af i Jylland.«

Hun mangler kun én ting.

»Det er meget at skulle holde to shows, selvom Uffe Buchard bliver ved med at sige, at Karl Lagerfeld jo også holder flere shows. Men jeg tror , at han har lidt flere assistenter end mig.« 

De to shows finder sted onsdag aften, læs anmeldelser og se billedserier fra begge shows på B.dk torsdag formiddag.

Berlingskes Sarah Skarum dækker op mod 30 af modeugens 46 shows. Følg med på B.dk/mode, Twitter: @BerlingskeMode og Facebook: Berlingske Livsstil

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.