Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frisk kunst

Nyt udstillingssted i København, drevet af kunstnere, vil vise dagsfrisk kunst.

Noriko Okaku.
Noriko Okaku.

På fredag åbner udstillingen Gaming Gaming på NewShelterPlan, et nyt udstillingssted på Carlsberg.

Billedkunstner Wendy Plovmand er en af initiativtagerne til stedet og en del af den daglige drift. Hun er også en af to kuratorer på udstillingen, men hun måtte alligevel sende en ansøgning om at få lov til at udstille. Og håbe på, at et 11 mand stort udvalg sagde ja tak til hendes idé.

Og hun var glad for processen. Det er en nemlig en vigtig del af konceptet bag NewShelterPlan.

»Mange andre gallerier er ledet af den gruppe, der har lavet dem, og det bliver måske lidt snævert, hvad de viser. Vi vil gerne vise et bredere udvalg, og derfor har vi lavet et udvalg, der består af de tre kunstnere og kunsthistorikeren, som er den daglige ledelse, og syv andre, der både er kunstnere, udstillingsledere og kunsthistorikere, som tager stilling til alle ansøgninger,« forklarer hun.

»Det var fint selv at skulle søge, og da jeg fik et ja, fik jeg jo også stor opbakning. Det føltes faktisk rigtig fint. Det er jo en del af konceptet, og så går det ikke, at man selv synes, man burde have frikort.«

NewShelterPlan vil også adskille sig fra andre »artist run«-udstillingssteder ved at have en kort planlægning på cirka et halvt år fra ansøgning til udstilling.

»På den måde er kunsten mere aktuel, end hvis der går to år, som der gør andre steder. I de to år rykker kunstneren sig jo også, og vi prøver at give mulighed for at vise udstillingen, mens den er samme sted som kunstneren.«

Den kommende udstilling, Gaming Gaming, lader 18 britiske og danske kunstnere udforske den kunstneriske proces. Alle kunstnere har indsendt et originalt værk i A5, som så ved lodtrækning er fordelt mellem kunstnerne. De skal arbejde videre med værket, og udstillingen viser dialogen mellem dem.

NewShelterPlan holder også en »talk« hver måned, hvor et begavet menneske taler om kunst. I februar er det Toke Lykkeberg, der fortæller om ikkekunstens historie.

NewShelterPlan, Malttorvet 2, 1799 Kbh V

Newshelterplan.com

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.