Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk vin topper testen

De danske supermarkeder sælger ikke ret mange tyske vine, og det er mærkeligt, for kvaliteten fejler ikke noget.

De tyske producenter har fulgt markedets tendenser. Det betyder flere tørre hvidvine og flere røde til forbrugerne. Faktisk ligger andelen af tysk rødvin i dag på over 1/3 af produktionen, hvilket de færreste nok forestiller sig. Men der er selvfølgelig også de vine, som tyskerne er så kendt for, nemlig de søde, og det er sådan én, vi har lagt gane til i denne uge.

Endnu engang sidder jeg og undrer mig lidt over, at det først og fremmest er de små importører, der sender tyskerne til test. Supermarkederne har stadig tendens til at gå en stor bue uden om vores naboers vine, og det kan forekomme en anelse mærkeligt. For det kan da ikke være på grund af kvaliteten! Nok snarere en konsekvens af, at de ikke kan sælges i tilstrækkelige mængder.

Men når dette er sagt, så glæder jeg mig nu bare over endnu en vidunderlig flaske fra Mosels stejle skiferskråninger. Nærmere bestemt en riesling fra en af områdets topproducenter, Schloss Lieser, i hjertet af Mittelmosel.

Tidligere var mange af Schloss Liesers vine lidt svovlede umiddelbart efter aftapning. De havde en udtalt duft af krudt, men det virker som om, der er kommet styr på den sag.

I testsammenhæng har vi smagt på en af Liesers halvsøde vine, der forekommer slank, sprød og let drikkelig med toner af grønne æbler og masser af livlig grapefrugt. Så afgjort en flot vin til prisen fra den i øvrigt syrerige årgang 2010. Prøv den til milde og let saltede oste eller thaimad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.