Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Test: Her er de bedste luksusflødeboller

Lækre flødeboller er der nok af, men lever de op til forventningerne? B Søndag har testet fem af slagsen bedømt på smag og kvalitet.

De fem flødeboller fra: Peter Beier, Spangsberg, Frellsen, Irma og Summerbird.  Foto: Thomas Lekfeldt.
De fem flødeboller fra: Peter Beier, Spangsberg, Frellsen, Irma og Summerbird.  Foto: Thomas Lekfeldt.

Peter Beier, klassisk flødebolle

Pris: 28 kr. pr. stk./ 110 kr. for fire stk.

★★★★☆☆

Flødebolle fra Peter Beier. Foto: Thomas Lekfeldt.
Flødebolle fra Peter Beier. Foto: Thomas Lekfeldt.

Søren Frank:

»Her er en meget tyk og blank chokolade med et godt knæk i,« siger Søren Frank efter den første bid, hvorefter han tilføjer: »Der er ekstremt meget gods i flødebollen, der også har en lidt nøddet bund med meget smag i. Hvis man skal sige noget negativt, så er den en kende for sød til mig, især skummet, og det trækker ned. Jeg giver den fire små stjerner.«

Nanna Simonsen:

»Den er flot at se på, og når man smager den, lever den bestemt op til ens forventninger. Jeg er ikke i tvivl om, at flødebollen er lavet af gode råvarer. Den har også en god smag, og skummet falder ikke sammen, når man tager en bid. Chokoladen er rigtig god med lidt bitterhed i, som giver en fin balance til det lidt sødere skum. Dog må jeg sige, at det bliver lidt for meget med bunden, hvor der både er nødder og lidt nougat, så alt i alt får den fire stjerner af mig.«

Irma, håndlavede flødeboller

Pris: 70 kr. for fire stk.

★★★☆☆☆

Flødebolle fra Irma. Foto: Thomas Lekfeldt.
Flødebolle fra Irma. Foto: Thomas Lekfeldt.

Søren Frank:

»Chokoladen et ret tyk, mat i toppen og meget dominerende i smagen, men det er okay. Skummet er rimeligt neutralt i smagen. Når det kommer til udseendet, ser den hjemmelavet ud på den gode måde. Bunden er lavet af marcipan, så der er en del vægt i flødebollen, men det bliver ikke for meget. Jeg er lidt midt imellem. Jeg bryder mig dog ikke om, at der er et logo på toppen af min mad. Det kunne jeg godt have været foruden.«

Nanna Simonsen:

»Jeg gider heller ikke, som Søren siger, have et navn på min flødebolle. Det er unødvendigt. Når det er sagt, er det bestemt en god flødebolle med et godt knæk i chokoladen, fin balance mellem skum, marcipanbund og chokolade. Den tiltaler mig nok også fordi, jeg bedst kan lide flødeboller med marcipanbund. Men jeg synes dog, at selve flødebollen er en anelse for stor. Jeg giver den tre stjerner«

Spangsberg, klassiske

Pris: 30 kr. for fem stk.

★☆☆☆☆☆

Flødebolle fra Spangsberg. Foto: Thomas Lekfeldt.
Flødebolle fra Spangsberg. Foto: Thomas Lekfeldt.

Søren Frank:

»Den er klart mere industri-agtig at se på end de andre med en meget regelmæssig form og en chokolade, der er meget blank på overfladen. Den ligner noget, der er massefabrikeret,« siger Søren Frank og tager en bid. »Den er utrolig sød i smagen, og så er der en eller anden note af en kunstig essens, som jeg ikke helt kan placere, men chokoladen virker dog ægte nok. Jeg er dog bestemt ikke begejstret og kan ikke give mere end en stjerne.«

Nanna Simonsen:

»Jeg vil give Søren ret, den har en note af noget kunstigt. Jeg er heller ikke begejstret for chokoladen, der efter min mening er alt for sød. Det her er bestemt ikke noget stort produkt. Og skummet falder sammen efter den første bid. Det ser også ud som om, at hviden ikke er pisket nok, da den klapper sammen nede i bunden, hvor skummet er lidt blankere. Jeg kan heller ikke give mere end én stjerne.«

Frellsen, klassisk flødebolle

Pris: 12 kr. pr. stk./65 kr. for 6 stk.

★★★☆☆☆

Flødebolle fra Frellsen. Foto: Thomas Lekfeldt.
Flødebolle fra Frellsen. Foto: Thomas Lekfeldt.

Søren Frank:

»Formen er meget traditionel som en af dem, man er vokset op med,« siger Søren Frank som det første og fortsætter: »Når det kommer til smagen, er den meget domineret af chokoladen, som har den helt rigtige bitterhed og et godt knæk. Skummet gør dog ikke så meget ud af sig selv, så jeg ender på tre store stjerner. Det er bestemt en udmærket traditionel flødebolle, og efter min mening er det den, der er bedst til prisen.«

Nanna Simonsen:

»Der er meget lidt knæk i chokoladen, når man tager en bid,« mener Nanna Simonsen og fortsætter: »Men der er en god smag i chokoladen, hvilket er godt, da skummet er meget neutralt og næsten ikke har nogen smag. Flødebollen er også en anelse for stor til mig, og så er det et minus, at der er vaffelbund og ikke marcipan. Den virker også en anelse sej i konsistensen, hvilket gør, at jeg fristes til at tro, at den ikke er lavet i dag. Jeg ligger på omkring to til tre stjerner.«

Summerbird, Grand Cru Flødebolle

Pris: 24 kr. pr. stk./90 kr. for fire stk.

★★★★★☆

Flødebolle fra Summerbird. Foto: Thomas Lekfeldt.
Flødebolle fra Summerbird. Foto: Thomas Lekfeldt.

Søren Frank:

»Den ser håndlavet og rustik ud, der er masser af chokolade med et godt knæk i, og bunden er af tyk marcipan, så der er bestemt ikke sparet på noget her. Skummet er cremet og falder ikke sammen, og chokoladen er bitter og skaber en god balance mellem de to, hvilket begrænser sødmen. Her får man virkelig noget for pengene. Men det bliver næsten for meget, især med marcipanen. Der er så meget marcipan, at man næsten får et helt marcipanbrød, men det kan jo også være en god ting, for så kan man ikke spise mere end én bolle. Det er bestemt den af flødebollerne, der er af bedst kvalitet, og jeg ender på fem stjerner.«

Nanna Simonsen:

»Chokoladen er bitter på den helt rigtige måde, skummet er fint cremet og så er der marcipanbund, hvilket jeg er fan af. Flødebollen er også nem at spise, da den ikke er for stor, og chokoladen knækker helt, som den skal. Det er en flødebolle med gods i med et tykt lag chokolade og en god marcipanbund. Men det er ikke den ultimative flødebolle efter min smag, så den får fem små stjerner af mig, men det er bestemt den bedste af alle dem, vi har smagt.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.