Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Test: Grillpølser

Det er blevet grilltid, og de bedste pølser skal findes. B Søndag har med blandet fornøjelse testet grillpølser ud fra smag, konsistens og kvalitet – dog uden at finde en favorit.

De fem forskellige grillpølser, vi testede i denne uge. Foto: Sara Gangsted.
De fem forskellige grillpølser, vi testede i denne uge. Foto: Sara Gangsted.

Gøl Frankfurter - ★☆☆☆☆☆

Frankfurter

Gøl Frankfurter. Foto: Sara Gangsted.
Gøl Frankfurter. Foto: Sara Gangsted.

Producent: Tulip Food Company
Pris: 540 gram, 6 stk. 37,95 kr. (Købt i Superbrugsen)

Søren Frank:

»Den er helt i bund. Den er tyk, lys og bleg i kødet og minder mig om en kødpølse, som nogle børn blev tvunget til at have med på madpakken. Jeg er nede på én stjerne. Den er også alt for tyk til min smag og ligesom en kødpølse har den ikke meget smag ud over mel og salt.«

Nanna Simonsen:

»Den er også alt for tyk og klodset til min smag – for meget dårligt fars og for lidt skind. Den er opblæst og har ikke spor at have det i. Den skyder faktisk sig selv i foden ved at være så tyk, så kan man rigtigt se den brødagtigt mel-lyse fars. Jeg ved ikke, om der er sellerisalt i farsen, jeg synes, at den smager lidt af det og det gør ikke smagen bedre. Den har intet at gøre med en god pølse.«

Løgismose - ★★☆☆☆☆

Oksekødspølse

Løgismose. Foto: Sara Gangsted.
Løgismose. Foto: Sara Gangsted.

Producent: Løgismose
Pris: 380 gram, 6 stk. 39,95 kr. (Købt i Føtex Food)

Søren Frank:

»Den er anderledes end andre pølser, da den er temmelig mørk og lidt sej i skindet. Der er nok oksekød i den – den smager mere af kød end de andre, også selv om der sikkert også er mel i. Den er ret krydret, hvilket jeg godt kan lide. Jeg ligger omkring de tre stjerner, da jeg ser det her som en middelpølse. Den er ganske okay, og det er en pølse, jeg godt kan forestille mig at have i mit hjem.«

Nanna Simonsen:

»Den er sej i skindet, hvilket jeg synes er lidt ucharmerende. Derudover er den tør og for salt i smagen. Der er sørme ikke meget fedt i den, og det er ikke nødvendigvis et plus for mig – en pølse skal indeholde noget fedt for at blive harmonisk. Man skal jo ikke spise pølser for at tabe sig.«

»Det kan meget vel være oksekød, og oksekød i en grillpølse smager efter min mening sjældent godt, med mindre der også er noget gris i. Jeg er ikke begejstret og slet ikke for dens udseende. For mig ligner den lidt noget hud, der har ligget for meget i solen. Den har en bismag af dåse-cocktailpølser. Jeg kan ikke give mere end én stjerne, så hvis Søren ligger på tre, så må vi ende på to stjerner.«

Højer Pølser - ★★☆☆☆☆

Wiener Pølser

Højer Pølser. Foto: Sara Gangsted.
Højer Pølser. Foto: Sara Gangsted.

Producent: Højer Pølser
Pris: 400 gram, 8 stk. 43 kr. (Købt i Irma)

Søren Frank:

»Det er en meget hvid albino-pølse, der må være ekstremt meget mel i den. Den er tæt på at være et rundstykke, så melet er den. Derudover er den noget mere røget i smagen end de andre lidt baconagtige, og det kan jeg meget godt lide.«

»Men der er bare så meget mel i den, at jeg knap nok synes, at man kan kalde det en pølse. Jeg ligger på halvanden stjerner, da den trods alt har en god røgsmag, men den minder alt for meget om en melbolle i konsistensen og smagen – så jeg kan ikke komme op på mere.«

Nanna Simonsen:

»Den minder mig en del om en pølsevognspølse. Smagen er i og for sig ikke helt ved siden af. Men der er stadig for meget mel i den til min smag. Hvis man lagde den ned i et pølsebrød, ville man spise brød med brød på. Den bliver også for hård og gummiagtig i det, når den bliver grillet, det skyldes sikkert melmængden ... Det er ikke en grillpølse, jeg selv ville købe, men jeg kunne nok få den ned, hvis jeg fik den serveret.«

Slagteren Ved Kultorvet - ★★☆☆☆☆

Øko Frankfurter, røget

Slagteren Ved Kultorvet. Foto: Sara Gangsted.
Slagteren Ved Kultorvet. Foto: Sara Gangsted.

Producent: Slagteren Ved Kultorvet, Frederiksborggade 4, 1360 København K
Pris: 480 gram, 8 stk. 96 kr.

Søren Frank:

»Den er også lidt for lys indeni til min smag, men med en fin kulør udenpå. Smagen minder mig lidt om leverpostej eller frikadelle. Men derudover smager den ikke af så forfærdelig meget. Dog har den en lidt røget eftersmag – som er god. Men jeg kan ikke helt komme væk fra, at den smager af frikadelle, og at konsistensen også er lidt frikadelleagtig. Alt i alt er det ikke nogen stor pølse, men den generer mig ikke. Jeg ligger lidt midt imellem på stjernerne.«

Nanna Simonsen:

»Jeg tror, det er en økologisk pølse. Jeg tænkte også straks på leverpostej, da jeg smagte den, skorpen på en bagt leverpostej. Derudover er der lidt røgsmag, men med en lidt papagtig bismag. Den virker meget fint hakket, der er en del mel og for meget peber i, som ikke trækker op. Jeg synes ikke, det er nogen vellykket pølse, så jeg ender på to stjerner.«

Langelænder Frankfurter - ★☆☆☆☆☆

Frankfurter

Langelænder Frankfurter. Foto: Sara Gangsted.
Langelænder Frankfurter. Foto: Sara Gangsted.

Producent: Stryhn’s A/S
Pris: 400 gram, 5 stk. 29,95 kr. (Købt i Føtex)

Søren Frank:

»Den er frastødende bleg og lys. Jeg tror, at der virkelig er for meget fedt og mel i. Og som en af de foregående pølser minder den mig mere om et rundstykke. Dog er der lidt krydret i smagen, men ikke nok til at dække over den lidt dårlige smag af svin.«

Nanna Simonsen:

»Den lugter dårligt – jeg har ikke noget imod gris, men den lugter dårligt af gris. Og det har den imod sig, når man smager på den. Derudover er den meget lys, og det er sikkert fordi, at der igen er alt for meget mel i. Der er dog lidt røgsmag, hvilket hjælper lidt, men der er bare for meget mel i. Det er helt hårdt i det. Jeg tror ikke engang, at jeg ville spise den, hvis jeg havde tømmermænd. Derfor kan jeg ikke give mere end én stjerne.«

Testpersonerne:

Søren Frank: Berlingskes mad- og vinredaktør.

Nanna Simonsen: Gastronom, kogebogs-forfatter og madskribent.

Sådan gjorde vi...

B Søndag har testet fem forskellige slags grillpølser ud fra smag, konsistens og kvalitet.

Testen blev lavet i en blindsmagning, hvor to dommere hver smagte de fem grillpølser.

De anonymiserede grillpølser blev stegt på en trækulsgrill. Herefter gav dommerne karakter fra et til seks stjerner, hvoraf seks er bedst.

Ud af de fem testede grillpølser var der ingen, som levede op til forventningerne, hvilket har resulteret i, at der ikke er fundet en testvinder eller en bedst til prisen.

Læs også Søren Franks klumme, Hjemme og Ude, om samme emne her

I versionen på b.dk er pris for pølserne fra Slagteren på Kultorvet rettet, ligesom forhandler af Gøl Frankfurter er rettet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.