Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tag østers med i saunaen

Efterårsferien står for femte år i træk i østersens tegn. På Kayak Bar nydes østers og champagne bedst splitterravende i saunaen.

På Kayak Bar tæt på Christiansborg bliver østers og cava serveret i saunaen hele efterårsferien. 
På Kayak Bar tæt på Christiansborg bliver østers og cava serveret i saunaen hele efterårsferien. 

Normalt går man ikke ind på en bar og smider tøjet. I hvert fald ikke før, man har fået et par øl. Men på Kayak Bar er det helt naturligt – de har endda omklædningsrum. Kajakklubben, baren og spisestedet under Knippelsbro sætter nemlig det sociale og utraditionelle i centrum. Også når de hver aften i efterårsferien serverer cava og østers i deres tøndeformede sauna med udsigt til den mørkeblå aftenhimmel.

»Østers er jo en sensuel spise, så folk kan lige så godt være nøgne,« griner medindehaver Lars Schmidtsdorff og skynder sig at tilføje »Ej, det må de selvfølgelig selv om.«

Østersserveringen sker som led i Oyster Trophy Week, der for femte år i træk bruger uge 42 til at lære flere danskere at sætte pris på en delikatesse, som for langt størstedelens vedkommende eksporteres til Sydeuropa. Gennem østerssafarier i både Limfjorden og Vadehavet, foredrag, kurser og samarbejder med restauranter over hele landet forsøger man at få det kontroversielle bløddyr til at glide bedre ned.

»Vi har en af verdens mest eksklusive fødevarer, men de fleste danskere kender ikke til dem. Vi skal være stolte af vores østers – de fortæller om vores historie og natur, og om behovet for at beskytte oprindelige arter,« forklarer kommunikationschef i Food Organisation of Denmark, Kasper Fogh Hansen, med henvisning til, at den sidste store stamme af de oprindelige europæiske østers lever i Limfjorden. I Danmark findes også stillehavsøsters, som er indvandret fra Frankrig og nu er talrige i Vadehavet.

Østers, Cava & Sauna kan opleves på Kayak Bar på Børskaj 12 – tæt på Christiansborg. Det koster 150 kr. per person og finder sted 9.-17. oktober.

kayakbar.dk, oysterweek.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.