Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydfransk bio-chardonnay

Ugens højdespringer er ugens højdespringer, der er frisk og elegant med klassiske toner af citrus og ananas.

Chardonnay Denois
Chardonnay Denois

Chardonnay er hit hos både producenter og forbrugere. Det er let at udtale, druen er nem at dyrke, og man skal være et fjols som winemaker, hvis man ikke kan lave en hæderlig vin på den.

Imidlertid er der langt mellem top og bund. De billge udgaver smager typisk af citrus og anans, har en blød fylde og et lille frisk syrebid. Sagt med andre ord: hæderlig mainstream-vin, som passer til de flestes smag. I den anden ende af skalaen kan vinbønderne til gengæld opnå verdensklasse, der ikke overgås af noget andet.

Hvor god chardonnayen bliver, afhænger af klima, jordbund og måden den laves på. Bourgogne er selvfølgelig referencepunktet for de fleste, og vores testvinder har tydeligvis lagt sig meget tæt op af de franske klassikere.

Den kommer fra Denois i Roussillon, og her har man skabt en lille veldrejet sag ud fra en biodynamisk tankegang. Om det er biodynamikken eller en burgundisk winemaker, der er skyld i den høje kvalitet, ved jeg ikke, men under alle omstændigheder er der tale om et lille scoop til prisen.

For mange winemakere er det et faktum, at de kan bevare en relativ høj syre i selv varme områder, når de vælger den biodynamiske vej. Netop syren er et bærende element i ugens højdespringer, der er frisk og elegant med sine klassiske toner af citrus, ananas og et lille ristet fadpræg, som får den til at smage en smule burgundisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.