Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sommertid er rosé-tid

Rosévin er hverken fugl eller fisk. Til gengæld klarer de hvide sig godt i denne uge.

Bourgogne, Henri Boillot
Bourgogne, Henri Boillot

Salget af rosévin er eksploderet de senere år, men for at være helt ærlig, har jeg aldrig smagt en stor én af slagsen –  hvis vi lige ser bort fra rosé-champagne.
Det er sjældent, man finder den helt rigtige balance mellem syre, alkohol, frugtsødme, farve og ikke mindst smagsintensitet, og i denne uge vrimler testen med halvklodsede roséer.

Til gengæld klarer de hvide sig godt. En enkelt går rent ind, Henri Boillots bourgogne. Ved første øjekast er der »bare« tale om en simpel bourgogne, men man skal ikke lade sig narre. Grundstammen er nemlig druer fra marker i Puligny-Montrachet, altså deklasseret vin fra fornemme skråninger – og dét kan smages!

Her er syreintensitet og mineralitet, der pakket ind i ristede kaffebønner og lime. Nogle vil elske de ristede toner, og det gør jeg også, men dekanterer man vinen, finder den faktisk bedre sammen.

Forhandlere:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.