Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Noma åbner restaurant nummer 3: Den ultimative ølknejpe

Barr åbner 5. juli i Nomas gamle lokaler med Thorsten Schmidt bag gryderne.

Thorsten Schmidt, kendt fra restauranten Malling og Schmidt, bliver ny medejer og køkkenchef af det tredje skud på Noma-stammen: Restaurant Barr.
Thorsten Schmidt, kendt fra restauranten Malling og Schmidt, bliver ny medejer og køkkenchef af det tredje skud på Noma-stammen: Restaurant Barr.

Øllet bliver omdrejningspunktet i Nomas nye restaurant Barr, som åbner i Nomas gamle lokaler i Strandgade 93 den 5. juli.

»Barr« betyder byg på oldnordisk og hentyder til restaurantens tema, som er »øl-bæltet«, der strækker sig hen over Nord- og Mellemeuropa, hvor ølkulturen er stærkere end vinkulturen: Fra England i vest over Benelux og Tyskland til Baltikum i øst. Et geografisk bælte, som ikke bare har øl og brændevin tilfælles, men i høj grad også madtraditioner som f.eks. gris og kål.

Medejer og køkkenchef bliver mesterkokken Thorsten Schmidt, som bl.a. er kendt for den nu hedengangne restaurant Malling & Schmidt i Århus. Køkkenet er bygget på regionens traditionelle kost, der vil således være både frikadeller og schnitzel på menuen, som prismæssigt ligger på niveau med Nomas anden lillesøster restaurant 108.

Til at brygge husets egne øl til de 20 haner har Noma ansat Andreas Pedersen, der kommer fra Amager Bryghus. Øl- og akvavit sommelieren Johan Blasbjerg fra Mikkeller Øl & Brød, kommer til at sørge for at gæstens glas altid er fuldt.

Den nye indretning af Strandgade, som er domineret rå egeplanker står den norske arkitektgruppe Snøhetta.

http://restaurantbarr.com/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.