Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mig og min julemad: Nanna Simonsen

Nanna Simonsen er Gastronom, kogebogsforfatter og madskribent. Hos hende begynder julemenuen med en grøn salat, før julegåsen kommer på bordet.

Nanna Simonsen er i køkkenet sammen med sin søster hele den 24. december for at få julemiddagen klar.
Nanna Simonsen er i køkkenet sammen med sin søster hele den 24. december for at få julemiddagen klar.

Hvordan ser menuen ud hjemme hos dig juleaften?

»Den er på en måde ret traditionel, men der er nogle ting ved den, som er anderledes. Vi starter med en grøn salat. Vi prøvede engang at starte med foie gras, men det duede ikke, fordi vi så ikke var sultne nok til gåsen. Gåsen fylder vi med æbler, svesker, kastanjer og nogle italienske medisterpølser, så på den måde er den ikke traditionel.

Men vi får også en flæskesteg, og faktisk er det næsten altid den, der er mest run på juleaften. Juleaften er vi kun fire-fem mennesker, og derfor gør vi kun et lille indhug i maden, så det ender altid med, at der er alt for meget mad. Sidste år halverede jeg derfor gåsen, inden jeg tilberedte den, så kunne resten bruges til sprængt gås og suppe i januar.«

Hvor lang tid bruger du på at tilberede julemenuen?

»Jeg laver maden sammen med min søster, og vi laver stort set mad hele dagen 24. december – men selvfølgelig med mange pauser. I virkeligheden kommer vi næsten altid for sent i gang, så vi først spiser ret sent.

Udover gåsen bruger jeg også tid på sovsen, for det er vigtigt, at den også er rigtig god. Jeg lægger altid urter ned i bradepanden under gåsen. Det er urter som selleri, gulerødder, løg, timian og et par ekstra griseben samt vingespidser fra gåsen.«

Hvordan giver du julemenuen et twist i forhold til det traditionelle?

»Min rødkål er nok mere krydret, og så er der også løg og æbler i. I gåsen putter jeg kastanjer og italienske medisterpølser, som vi rister inden. Jeg har måske lånt lidt fra det franske og italienske køkken og proppet ind i julemenuen.

Derudover bruger jeg altid en masse krydderurter. Men den ender aldrig med at smage for anderledes. Den smager måske bare af lidt mere, og man er ikke i tvivl om, at det er rigtig julemad.«

Se jule-opskrifter og video med Nanna Simonsen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.