Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Livet er for kort til koldgæret hvidvin

Det er kedeligt at smage massefremstillede industriprodukter, som billig hvidvin ofte er. Til gengæld er Fritz Haag fra Mosel altid velkommen i vor test med sin riesling.

Denne lørdag er vintestens leverandører  tydeligvis i forårshumør, stort alle har valgt at sende hvidvin til de billige kategorier. Praktisk talt al billig hvidvin er i dag gæret ved en meget lav temperatur.

Teknikken resulterer i vine, som er utrolig ensartede: Friske, frugtige og uhyre neutrale bortset fra en spinkel syntetisk melontone (englænderne taler om pear drops, tyskerne om eis bon-bons – begge kunstigt smagssatte sliktyper).

Det er sjældent, at man overhovedet kan smage, hvor i verden disse vine er produceret, og ofte kan man ikke engang genkende druetypen. Det siger næsten sig selv, at det er kedeligt at sidde og smage på disse massefremstillende industriprodukter, som typisk er lavet med et væld af tilsætningsstoffer.

I dag, hvor testen indledes af hele seks koldgærede hvidvine, er det lige før, at man overvejer at sætte nogle andre til at gøre smagearbejdet  – fangerne i landets fængsler f.eks.. Personligt vil jeg hellere drikke en øl – eller et glas vand for dens sags skyld – til min mad.

Heldigvis har vi dog også et par flasker ordentlig hvidvin med i testen, som kan redde lørdagen. F.eks. vindervinen fra Fritz Haag i Mosel, som i generationer har lavet noget af den bedste og mest klassiske riesling i hele Tyskland.

Altid ekstremt gemmeegnede og holdbare vine og her i den tørre version, som spiller godt med en række af sommerens lette spiser – inklusive aspargesene, som skulle være lige om hjørnet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.