Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hasselnøddesnitter med ahornsirup – kage, som næsten er slik

.
.

Bund: Bland de tørre ingredienser. Skær smørret i terninger og hak dem i blandingen med en kniv – eller brug foodprocessoren og bland smørret i ved intervalkørsel. Dejen skal ikke kunne samles helt, men blot blive til et groft smulder. Læg et rigelig stort stykke bagepapir eller dobbelt lag tykt alufolie i en firkantet (ca. 22 x 22 cm) eller rund tærteform. Papiret skal være højere end formens kant (se tip). Tryk dejen ud i formen i et jævnt lag (1,5-2 cm). Forbag bunden ved 180 grader i 18-20 minutter, eller til kanterne er svagt gyldne. Tag formen ud og lad bunden køle af.

Fyld: Hak hasselnødderne meget groft og stil dem til side. Kom smør, ahornsirup og rørsukker i en kasserolle og smelt det sammen under omrøring. Lad det koge blidt i ca. et minut. Tag kasserollen af blusset og rør fløde, citronsaft og salt i med det samme. Rør hasselnødderne i. Fordel den varme karamelmasse over kagebunden, og sæt det hele i ovnen (stadig ved 180 grader). Bag i 25-30 minutter, eller til karamelmassen kun bobler svagt og kun er lidt flydende, når man vipper formen. Tag kagen ud og lad den køle af i en time til halvanden.

Løft kagen ud af formen (løft i bagepapiret/alufolien) og skær forsigtigt kagekanten fri af papiret. Skær kagen i snitter/firkanter/trekanter, som du har lyst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.