Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gordon Ramsay i bizar navnesag

Den hidsige kok vil have rettighederne til navnet på et kendt New Yorker-spisested, som er ejet af bl.a. Bono og Jay-Z.

Gordon Ramsay, her fotograferet i 2009, har søgt de britiske myndigheder om rettigeheder til varemærket Spotted Pig, som ellers er en kendt New Yorker restaurant.
Gordon Ramsay, her fotograferet i 2009, har søgt de britiske myndigheder om rettigeheder til varemærket Spotted Pig, som ellers er en kendt New Yorker restaurant.

Der er tilsyneladende gået både juristeri og drilleri i en stribe sjernekokkes og andre kendes indbyrdes professionelle og personlige relationer.

Hvert fald har den britiske tv-stjernekok Gordon Ramsay ansøgt de britiske myndigheder om at få rettighederne til navnet og varemærket 'The spotted pig' - som ellers er en veletableret restaurant i New York, med en ejerkreds af andre kendte mennesker, bl.a. kokken Mario Batali og sangerne og musikerne Bono og Jay-Z.

Det skriver britiske medier fredag.

Ifølge finansmediet Bloomberg indsendte Ramsays selskab,Ramsay Holdings International Ltd., allerede i starten af oktober en ansøgning om at få ret til varemærket i Storbritannien, og denne ansøgning er for to uger siden blevet offentliggjort med henblik på eventuelle protester.

Ret oplagt i netop dette tilfælde, skulle man tro, men nej. Ifølge Bloomberg har ingen fra ejerkredsen omkring The spotted pig, som tæller flere briter ( bla. køkkenchef og medejer April Bloomfield), endnu protesteret mod Ramsays gøren krav på det specielle navn.

Derimod har andre kendte fra kokke-cirklerne protesteret højlydt mod Ramsays rettigheds-krav, bl.a. forfatteren til den berømte kokke-erindringsbog 'Kitchen Confidential', Anthony Bourdain. Han skrev forleden på det sociale netværk Twitter, at Ramsays krav var 'skamfuldt frastødende' - en holdning som er blevet retweetet (videresendt, red.) 1200 gange, blandt andre af en helt fjerde stjernekok, Jamie Oliver. 

The spotted pig i New York blev grundlagt i 2004 og er stadig et af byens hotte spisesteder.

Læs mere hos Bloomberg.com

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Mad & Vin
  • Relationer
  • Træning
  • Mode
  • Interview
  • Bolig & Design
  • Rejseliv